Formaţia bihoreană de fotbal CS Oşorhei a încheiat turul campionatului Ligii a III-a cu un succes clar, repurtat pe teren propriu, scor 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Bihorenii au tranşat jocul în prima jumătate de oră, timp în care au marcat de trei ori.

Căpitanul Şerban Pop a deschis scorul încă din minutul 4. La cornerul executat de Trip, Botond Balint a scăpat mingea şi pe urmărire Pop a marcat aproape de pe linia porţii. Oaspeţii au ripostat cu o execuţie din lovitură liberă, şutul lui Balint Raymond survolând transversala. În minutul 16 Sergiu Ban a executat o lovitură liberă aproape de tuşa din stânga, a trimis cu efect, pe colţul lung, direct la vinclu, iar misiunea gazdelor devenise facilă. Acelaşi Ban a reuşit să marcheze pentru 3-0 cu capul la o centrare în adâncime, fază la care Balint a scăpat mingea pe sub el. Portarul oaspeţilor şi-a răscumpărat greşeala patru minute mai târziu, când a scos incredibil un balon aşezat, cu mâna parcă, la vinclu, de Mădălin Trip.

Partea a doua a fost dominată clar tot de gazde chiar dacă şi oaspeţii au ieşit mai mult la joc. Hosu a avut trei ocazii uriaşe. La prima a trimis o scăriţă peste portar, dar şi peste poartă, apoi a preluat deşi putea şuta spre poartă la o pasă a lui Boka, pentru ca în prelungiri, la o fază superbă, pe care şi-a creat-o singur, să mai încerce o scăriţă la care minge a lovit transversala.  Oaspeţii au reuşit golul de onoare prin Raymond Balint, care a şutat din şase metri în poartă, mingea lovind în prealabil bara transversală.

Din păcate, eroul partidei, Sergiu Ban, autorul unei duble a ieşit în evidenţă şi cu un fault inutil, în preajma careului advers, în prelungiri fiind eliminat direct.

În celelalte două partide de vineri din ultima etapă a turului de campionat din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, la Cluj, Sănătatea din localitate şi Unirea Jucu au remizat cu scorul de 2-2, iar la Miercurea Ciuc, AFK Csikszereda a învins Unirea Dej cu scorul de 2-1.


CS Oşorhei - AFC Odorheiu Secuiesc 3-1 (3-0)

Au marcat: Şerban Pop (min. 4), Sergiu Ban (min. 16 şi 31) / Balint R. (min. 65)

CS Oşorhei: Hava – Borşa (min. 78 Boka), Pintea, Şerban Pop, Hering – I. Cuc, Ovidiu Popa – Costea, Trip, Sg. Ban – Sergiu Pop. Antrenor: Călin Cheregi.

AFC Odorhei:  B. Balint – Peter Mozes, Szecsi, Rozsa, Simon (min. 67 Kiss) -  Gal, Demeny (min. 73 Berki), R. Balint, Szucs, Lakatos – Doltea. Antrenor: Barna Budai.

Cartonaş roşu: Sergiu Ban (min. 90+1)

Au arbitrat: Răzvan Drăgoi - Alin Botoş şi Patricia Sămsudean (toţi din Timişoara)