După aproape 16 luni, de la ultimul eşec cu 0-3, datat din iunie 2012, în finala judeţeană a Cupei României, cu Crişul Sântandrei, formaţia bihoreană de fotbal CS Oşorhei a cedat din nou cu acelaşi scor, de data aceasta în campionatul Ligii a III-a.

Corecţia a fost aplicată grupării din Oşorhei chiar pe Stadionul "Iuliu Bodola" din Oradea de către Naţional Sebiş, vineri, în cadrul etapei a V-a a seriei a V-a.

Nimic nu anunţa acest eşec drastic, nu atât ca scor ci mai ales ca evoluţie, după ce Todea a ratat încă din minutul 1 prima ocazie a partidei cu un şut de la circa 30 de metri din lovitură liberă, mingea trecând peste transversala porţii lui Şoltez.

În minutul 4 o şarjă ofensivă purtată de ex-jucătorul de la Oşorhei şi ex-Luceafărul, Ştefan Blănaru, a dus la deschiderea scorului. Blănaru, plecat aproape de la centru, cu un fuleu impresionant, a driblat doi jucători bihoreni, după care, rămas singur cu Ghilea, a trimis plasat în stânga acestuia (0-1).

Replica gazdelor a venit abia în minutul 19 când Gego a pivotat în careu dar şutul său a fost reţinut de Şoltez. La numai două minute distanţă, la o fază iniţiată de orădeanul Alin Coţan, Dobrincean a centrat în faţa porţii unde un lanţ de greşeli al apărătorilor lui Bodea i-a permis lui Mândruşcă să înscrie din şase metri, cu capul, în urma unui spectaculos plonjon (0-2).

Oaspeţii au continuat să fie periculoşi, iar în minutul 27 mingea a circulat pe traseul Coţan - Bozian, a urmat o nouă centrare în faţa porţii pentru omniprezentul Mîndruşcă care a reluat din patru metri lovindu-se de excelentul reflex al lui Sergiu Ghilea.

Deşi Bodea a schimbat la pauză ambii mijlocaşi centrali, nimic nu s-a schimbat în bine în jocul echipei sale. Mai mult, în minutul 48, Bozian a urmărit o minge respinsă în lateral de Ghilea la şutul din unghi al lui Balint şi a trimis, din vole, cu o torpilă direct în vinclul porţii bihorene (0-3).

Dezastrul a continuat pentru gazde iar Bogman s-a ales în minutul 77 cu un cartonaş roşu pentru fault în calitate de ultim apărător. Ghilea s-a opus unui scor şi mai sever după ce a respins din vinclu lovitura liberă executată de Bozian în minutul 78. Şi pentru ca tacâmul să fie complet Gego, unicul vârf de meserie din lotul bihorenilor a fost şi el eliminat pentru un fault la mijlocul terenului.

Aşa s-a scris povestea de coşmar al celui mai slab joc, dar şi al celui mai drastic scor cu care CS Oşorhei a pierdut în Liga a III-a. Dincolo de eşecul de proporţii, CS Oşorhei a ratat şansa de a reveni pe primul loc în serie.

Dacă antrenorul Cosmin Bodea era consternat la finalul jocului, oficialii grupării din Oşorhei au anuţat, imediat după meci, că va avea loc o şedinţă de analiză a evoluţiei extreme de slabe a echipei în derby-ul pentru primul loc cu Naţional Sebiş.

Cu siguranţă vor fi sancţiuni pecuniare. De altfel, conducătorii echipei bihorene iau în cacul şi unele despărţiri.


CS Oşorhei - Naţional Sebiş 0-3 (0-2)

Au marcat: Blănaru 4, Mândruşcă 21, Bozian 48.

CS Oşorhei: Sg. Ghilea - Bogman, Pintea, Şerban Pop, Dumitrescu (24 Contor) - Magda (46 Ember), Poaină (46 Biţiş) - P. Achim, Todea (59 Lupuţ), Cr. Andor - Gego. Antrenor:

Naţional Sebiş: Şoltez - Mânecan (80 Feieş), Morariu, Albert, Neacşu - Balint, Bozian, Dobrincean (88 Hyged), Coţan (79 Beuran) - Blănaru, Mândruşcă (83 Miron). Director tehnic: Ionuţ Popa.

Arbitri: Cătălin Botaş - Alin Botaş, Nicolae Chiţoiu (toţi din Timişoara). Observator de joc: Tiberiu Szatmari (Tg. Mureş); Observator de arbitri: Ioan Hotico (Baia Mare).

În alte partide ale etapei, Şoimii Pâncota a surclasat cu 8-1 pe teren propriu, formaţia Sănătatea Cluj, FCM Baia Mare a învins cu 3-1 pe CS Ineu, iar Metalurgistul Cugir s-a impus cu 6-0 la Turda, în faţa formaţiei locale, Arieşul.

În clasament, CS Oşorhei rămâne pe locul IV, cu 7 puncte, în timp ce liderul, Naţional Sebiş a acumulat acum 13 puncte.