Nouă jucători plus antrenorul de acum, Tilincă, s-au numărat printre jucătorii care, pe 12 aprilie 2013, sub denumirea de Seso Câmpia Turzii, remizau pe Stadionul "Iuliu Bodola", 1-1 cu CS Oşorhei. Istoria s-a repetat vineri, 13 septembrie, când Tilincă (acum în postura de antrenor principal) şi sportivii săi au revenit la Oradea acum sub culorile Arieşului Turda, reuşind încă o dată acelaşi rezultat: 1-1.

Partida a debutat cu 20-25 de minute de studiere reciprocă. Ocaziile au fost rare. Poiană a şutat de la 16 metri din prima, de la circa 16 metri, direct în braţele lui Pampea. Bihorenii, care au abordat jocul din postura de lideri, au încercat să pună presiune pe poarta lui Pampea dar s-au blocat undeva la 20 de metri de poarta acestuia în timp ce Turda a mizat pe atacuri rapide, manevrate pe zonele libere din defensive gazdelor.

Deschiderea de scor s-a produs în minutul 41, când Munteanu a pătruns central, cinci jucători bihoreni au ezitat să-l atace la 35 de metri, acesta a pătruns încă 10-12 metri printre doi dintre apători, apoi ceilalţi trei, aflaţi în imediata apropiere, i-au permis să şuteze şi să înscrie un gol fabulos. La şutul mijlocaşului din Turda, mingea a muşcat din transversală şi s-a dus în vinlcu.

Replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată şi, la trei minute după reluare, gazdele au obţinut o lovitură de pedeapsă după un henţ comis în urma unei lovituri de colţ.
Unul dintre fundaşii oaspeţilor s-a accidentat la faza respectivă, iar jocul a fost înterupt vreme de aproximativ trei minute după care Todea a transformat cu precizie stabilind scorul final: 1-1.

Până la finalul partidei echipa gazdă a dominat dar s-a lovit de o grupare turdeană aşezată bine pe două rânduri şi gata mereu să pună probleme pe contră, pe spaţiile laterale. În ciuda acestui semieşec, CS Oşorhei rămâne lider al seriei a 5-a din Liga a III-a, cu 7 puncte, la fel ca Naţional Sebiş, dar cu un golaveraj superior.


CS Oşorhei - Arieşul Turda 1-1 (0-1)

Au marcat: Todea (48 pen) / Munteanu 41
CS Oşorhei: Sg. Ghilea - Bogman, Ş. Pop, Pintea, Contor, - Poiană, Lupuţ, Andor, P. Achim - L. Todea - I. Radu. Antrenor: Cosmin Bodea.
Arieşul Turda: Pampea - Ionescu, Popa, Muscă, Siecoban - Mocanu, Văscan, Morar, Munteanu (87 Moţet) - Baciu (84 David), Grecu. Antrenor: Cosmin Tilincă.
Arbitri: Dorel Maghiar - Casian Bala şi Marius Alexe.
Observator de joc: Lucian Bălan
Observator de arbitri: Zaharie Ciev


Rezultatele şi marcatorii etapei a III-a din Seria a V-a a Ligii a III-a:

CS Oşorhei - Arieşul Turda 1-1
Au marcat: Todea (48 - pen.) / Munteanu (41)
Unirea Dej - Metalurgistul Cugir 1-2
Au marcat: Găbruş (45) / L. Itu (5), Al. Man (38)
FCM Baia Mare - Naţional Sebiş 1-1
Au marcat: Moldovan (82 - pen.) / Blănaru (64)
Şoimii Pâncota - FC Zalău 2-1
Au marcat: Sg. Pop (28), Al. Mihai (88) / R. Stanciu (73)
Sănătatea Cluj - CS Ineu 1-1
Au marcat: Al. Pop (84) / Băd (55)
Unirea Jucu - a stat.