Ocupanta locului secund în Seria 5 a Ligiii a III-a, CS Oşorhei, îşi continuă pe plan local pregătirile pentru returul campionatului. Antrenorul Cosmin Bodea a adunat deja un număr de 22 de jucători de câmp şi trei portari pe care echipa se va baza în returul campionatului. După ce echipa s-a despărţit de jucătorii împrumutaţi de la Luceafărul (Sălăjan, Cura şi Tăut), CS Oşorhei a renunţat şi la Briciu şi Olariu, iar certitudinile se numesc Lupuţ, Blănaru şi Andor, care au semnat.

De asemenea, preşedintele Alex Krenek a confirmat, marţi, că s-a înţeles şi cu Ember, un jucător produs de Oradea, dar care vine de la Naţional Sebiş. Bodea îi urmăreşte cu atenţie pe Daniel Toma (Bihorul Beiuş) - fundaş stânga, post considerat deficitar în turul campionatului Morar, un alt orădean de la Naţional Sebiş şi Victor Dobrescu.

"Îi voi acorda o atenţie sporită lui Victoraş Dobrescu, un jucător care promitea mult dar care, după o boală cruntă a stat mai bine de un an şi jumătate pe margine, nu a efectuat o pregătire corespunzătoare, iar acum trebuie s-o ia aproape de la zero. Băiatul are calităţi, dar de-acum încolo depinde doar de el. Experienţă are, nu degeaba l-au luat cei de la AC Torino", a spus Bodea despre vârful de atac crescut la CF Liberty.

Tehnicianul de la Oşorhei consideră că cei trei jucători sub 21 de ani fac diferenţa în serie, pentru că în Liga III este obligatoriu să joci toate cele 90 de minute cu cel puţin trei jucători sub 21 de ani pe teren. "Aici căutăm noi soluţii pentru că este important să nu se vadă diferenţa dintre un jucător sub 21 de ani şi unul experimentat, sau această diferenţă să fie cât mai mică", a conchis Bodea.

CS Oşorhei va efectua două stagii de pregătire. Pe 2 februarie, de la ora 14:00, se va juca un amical cu FC Hidişel, pe terenul sintetic de la Baza Tineretul, iar apoi se va urca în cantonament la Stâna de Vale, pentru opt zile, timp în care se vor disputa unul sau două amicale cu Poiana Budureasa şi (sau) CF Bihorul Beiuş. Echipa va reveni la Oşorhei iar apoi, la două, trei zile distanţă, lotul se va cantona la Băile Felix pentru o nouă perioadă de pregătire centralizată.

CS Oşorhei a stabilit şi datele de disputare a mai multor jocuri amicale de pregătire: 20 februarie cu Luceafărul, 23 februarie cu Gyula şi 26 februarie cu Corona Braşov, care se va afla în cantonament la Băile Felix. Ultimul test îl va reprezenta partida cu echipa de ligă secundă FC Botoşani, care, la fel ca bihorenii, va sta în prima etapă din retur. Meciul este programat pe data de 2 martie.