Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei și-a continuat parcursul bun din ultimele etape, impunându-se, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, în fața formației de pe penultimul loc, Unirea Dej.

Bihorenii au deschis scorul în minutul 8, la prima acţiune de poartă. La un corner de pe stânga, executat de Ember, mingea a fost reluată de Andor din foarfecă, balonul a ajuns la opt metri la Lavrincsik, care a marcat cu un şut din vole. Din acest moment gazdele s-au crezut învingătoare iar cel mai bun om al celor de la CS Oşorhei avea să fie Cosmin Hava, portarul bihorenilor, acesta fiind de-a dreptul fantastic.

În doar 7 minute, Hava a reuşit să evite de patru ori egalarea. În minutul 22, singur în lateral dreapta, la 14 metri de poartă, Moldovan a reluat din alergare dar Hava a respins. Peste numai un minut, Turcan a comis un fault în şase metri asupra lui Blaj şi s-a dictat penalty. A executat acelaşi Moldovan, însă Hava a ghicit colţul din dreapta sa.

În minutul 28, Bogdan a trimis un şut centrare, mingea a fost deviată, dar Hava a respins cu un reflex uimitor în bară şi de acolo în corner. Un singur minut mai târziu, Boroştean a şutat din vole, din mijlocul careului, dar Hava a mai scos o dată.

La poarta cealaltă, gazdele însă nu au iertat și în minutul 38, Ban a înscris, reluând cu capul sub transversală, în urma unui corner. Apoi, repriza s-a încheiat cu o ocazie ratată de Trip care, din trei metri, a trimis peste poartă. Trip a ratat şi primele două ocazii ale părţii secunde. În minutul 49 a şutat peste poartă iar un minut mai târziu a reluat cu capul la o palmă de bară. Andor a făcut 3-0 în minutul 52 cu un şut pe colţul scurt, pentru ca apoi să mai rateze două ocazii cu un şut de la mare distanţă, care aproape că a şters transversala iar apoi cu un vole din 11 metri pe direcţia portarului.

În partea secundă Hava a mai făcut minuni o singură dată când s-a opus golului de onoare al oaspeţilor la un şut din 10 metri expediat de Boroştean. Până la urmă Mădălin Trip s-a lipit şi el la gol cu un şut plasat în urma unui contraatac clasic purtat de Ovidiu Popa, care i-a pasat altruist. Astfel, CS Oşorhei a obţinut a cincea victorie consecutivă în campionat şi este neînvinsă de şase etape.

Ca un aspect inedit, partida a reunit și un anumit jucători cu nume asemănătoare. Astfel, la gazde au evoluat Şerban Pop şi Ovidiu Popa, iar la Unire Dej: Vlad Pop, Ciprian Pop şi Florin Pop.    La partidă au asistat şi Florin Farcaş împreună cu Cosmin Brândaş, cei doi tehnicieni ai echipei CSC Sânmartin, pe care CS Oşorhei o va întâlni în proxima etapă de pe teren propriu.

De precizat și faptul că, în ultimele trei partide de la Alparea, CS Oşorhei a marcat 14 goluri, fără să primească vreunul. De altfel, golaverajul echipei din Oşorhei pe teren propriu este de e 14-1 în acest tur de campionat. Este primul meci de „acasă" însă, din ultimele trei etape, când CS Oşorhei nu realizează norma de cinci goluri reuşind „doar" patru.


CS Oșorhei - Unirea Dej 4-0 (2-0)

Au marcat: Lavrincsik 8, Ban 38, Cr. Andor 52, Trip 67

CS Oșorhei: Hava - Turcan, Pop Șerban, Lavrincsik, Hering - Magda (69 Costea), Ember (86 Teşan) - Ban (55 Hosu), Trip, Cr. Andor (74 Moisa) -  Ov. Popa. Antrenori: Rudy Kovacs şi Nicolae Petre.

Unirea Dej: Blaga (68 Szabo) - Cerquetani, Vlad Pop, Adrian Bud, Plăian - Bogdan (46 Ciprian Pop), Găbruş, Blaj, Boroştean, Florin Pop (46 Itu) - Moldovan (84 Băieşu). Antrenor: Eusebiu Şuvagău. 

Arbitri: Gabriel Almaş (Zalău) - Koprina Tamaş şi Segiu Neichi (ambii Sau Mare)

Observator de joc: Nicolae Tanasoglu (Timişoara)

Observator de arbitri: Constantin Făniţă (Timişoara).

În alte trei partide ale etapei a IX-a a Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal, de vineri, FC Zalău a învins Sănătatea Cluj, cu scorul de 5-2, liderul, FCM Baia Mare, a învins, la limită, cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 2 de M. Pop, echipa Progresul Gloria Bistrița, iar Arieșul Turda a învins cu 2-0 formația CSM Sighet.