Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei şi-a continuat cu succes parcursul din actuala ediţie de campionat în Liga a III-a şi vineri s-a impus în deplasare, la Dej, cu categoricul scor de 5-1, pe terenul formaţiei locale, Unirea.

Dejenii au aliniat, în linii mari, aceeaşi echipă care în sezonul trecut învingea pe CS Oşorhei chiar la Oradea. Această echipă tânără a gazdelor nu a putut face faţă însă ritmului impus de CS Oşorhei. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 12, când Bogman a transformat în gol o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea fiind mişcată uşor de Lucian Todea. La 10 minute distanţă, Poaină a luat o acţiune pe cont propriu şi după două driblinguri scurte în careul gazdelor a finalizat cu un şut sec, majorând diferenţa: 0-2.

Unirea Dej a echilibrat jocul până la pauză, dar la 13 minute de la reluare Ionuţ Radu a fructificat, din mijlocul careului dejean, o acţiune pe stângă purtată de Cristi Andor, iar scorul a devenit 0-3. Unirea Dej a dat impresia că poate reintra în meci când Faur a profitat de o minge pierdută uşor, la mijlocul terenului şi a redus din diferenţă la capătul unui contraatac solitar.

Finalul partidei a aparţinut clar trupei din Oşorhei, emoţiile unei reveniri a gazdelor fiind risipite în minutul 80 de Achim, care a pătruns în diagonală din partea dreaptă şi a finalizat cu gol, cu un şut cu stângul, în colţul lung (1-4) pentru ca Ember, cu un şut superb, din afara careului, să închidă tabela în minutul 87: 1-5.

"Dejul are o echipă bună, care poate pune probleme oricui din serie, însă noi am făcut un meci foarte bun, în care ne-a ieşit absolut totul. Scorul final, 5-1, nu reflectă nici pe departe valoarea echipei dejene", a declarat, după joc, Cosmin Bodea, antrenorul echipei din Oşorhei.

Prin această victorie clară în deplasare, echipa bihoreană şi-a anunţat încă o dată intenţia serioasă de a se bate la primele locuri în noul sezon. De altfel, după această etapă "galben-negrii" au urcat deja pe prima poziţie a clasamentului, cu şase puncte, la fel ca Naţional Sebiş.

CS Oşorhei a evoluat în formula: S. Ghilea - Bogman, Pintea, Pop Şerban, Contor - Lupuţ (65 Magda), Poiană (77 Axene) - P. Achim, Todea, Andor (81 Ember) - Ionuţ Radu (83 Gego).


Rezultatele şi marcatorii etapei a II-a din Seria a V-a a Ligii a III-a:

Arieşul 1907 Turda - Unirea Jucu 2-2
M. Ionescu (70), Şt. Popa (84) / H. Mureşan (55), V. Pop (77)
FC Zalău - Sănătatea Cluj 3-0
C. Ardelean (30, 59), R. Stanciu (32)
Metalurgistul Cugir - CS Ineu 2-0
Cârstean (32, 60)
Unirea Dej - CS Oşorhei 1-5
B. Faur 70 / Bogman 12, Poiană 22, Radu 58, Achim 80, Ember 87
Naţional Sebiş - Şoimii Pâncota 1-0
Blănaru (66)
FC Maramureş - FCM Baia Mare 0-3
Gazdele nu s-au prezentat la meci şi vor pierde la "masa verde". Fiind la a doua neprezentare, vor fi automat excluse din campionat.