Echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a, CS Oşorhei şi Luceafărul Oradea, şi-au aflat marţi programul jocurilor din noua ediţie de campionat.

Astfel, sala "Nicolae Dobrin" de la Casa Fotbalului din Capitală a fost gazda tragerii la sorţi a poziţiilor din tabelele Berger ce au stat la baza alcătuirii calendarului competiţional al noii ediţii de campionat din eşalonul al III-lea. Cele 74 de echipe înscrise au fost împărţite în cinci serii de câte 14 sau 15 formaţii, componenţa acestora fiind validată prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iulie şi modificată prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 12 august.

Cum era de aşteptat, formaţiile bihorene CS Oşorhei şi Luceafărul Oradea au fost repartizate în Seria a V-a, o serie de 15 echipe şi anume: CS FC Zalău, ACSM Sighetu Marmaţiei, CS Oşorhei, CS Unirea Jucu, AFC Arieşul 1907 Turda, CSM Avântul Reghin, ACS Industria Galda, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, CS Iernut, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca, ASF Comuna Recea, ACS Luceafărul Bălan, AFC Odorheiu Secuiesc, FC Unirea Dej şi CS Luceafărul Oradea.

În prima etapă, care este programată pe datele de 28 şi 29 august, Luceafărul Oradea, care este nou-promovată, va juca pe teren propriu, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, în timp ce CS Oşorhei se va deplasa la o altă nou-promovată, ASF Comuna Recea, din judeţul Maramureş.

În etapa a II-a, CS Oşorhei va evolua acasă, cu Unirea Jucu, în timp ce Luceafărul Oradea va sta. În runda a III-a, echipa din Oşorhei va evolua în deplasare pe terenul formaţiei Unirea Dej, în timp ce Luceafărul va primi vizita celor de la Sănătatea Cluj.

Astfel, noua ediţie de campionat a eşalonului al treilea va debuta pe data de 28-29 august, într-un format de cinci serii, cu un total de 74 de echipe înscrise.

Programul exact al etapelor va fi anunţat în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF. Meciurile se vor juca sâmbăta, iar vinerea vor fi programaţi doar cei care vor face astfel de cereri speciale.


Programul primei etape din Seria a V-a a Ligii a III-a:

Luceafărul Bălan - CSM Sighetu Marmaţiei
Avântul Reghin - FC Zalău
Luceafărul Oradea - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Unirea Dej - Sănătatea Cluj
Unirea Jucu - CS Iernut
ASF Comuna Recea - CS Oşorhei
AFC Odorheiu Secuiesc - Industria Galda
Arieşul 1907 Turda Turda stă.