Deşi a avut unele probleme din cauza accidentărilor, Ionuţ Urda a fost desemnat cel mai bun jucător al clubului de tenis CS Voinţa pe 2012. "Chinuit de probleme fizice, Ionuţ a beneficiat mai mult de zestrea acumulată la categoria 18 ani, deşi este mai tânăr după vârsta din buletin", a declarat directorul clubului, Mircea Drăgoi.

Obişnuiţi cu clasările în ierarhia de final a clubului Voinţa, unde au stat 7 ani, fraţii Nemes nu se mai regăsesc acum în topul clubului, fiindcă între timp ei au plecat la clubul Sănătatea.

"În 2009, echipa formată din Nora Nemes, Giana Cormoş, Andreea Ionuţ, Andreea Silaghi, Rachil Farran cucerea titlul de vicecampioană naţională pe echipe. Au trecut doar trei ani, dar parcă ar fi "ani lumină" dacă ne uităm la căderea liberă a tenisului orădean în trei sezoane", a mi spus Drăgoi.

Acesta a enumerat şi câteva dintre cauzele pentru care Oradea "a ajuns pe unul din ultimele locuri în tenisul românesc": dispariţia sponsorilor, lipsa de apetit pentru sport în rândul tinerilor, dar şi nepriceperea managerilor de club de a atrage tinerii spre mişcare. "Nici din partea autorităţilor locale n-a bătut în aceşti ani un vânt de încurajare", a adăugat Drăgoi.

În clasamentul celor mai buni jucători ai anului 2012 de la clubul Voinţa, pe locul II s-a situat Giana Cormoş, în timp ce pe locul III, tot o fată, Denisa Cherecheş.

Iată cum se prezintă însă clasamentul primilor 10 tenismeni de la CS Voinţa pe 2012:

1. Ionuţ Urda
2. Giana Cormoş
3. Denisa Cherecheş
4. Andreea Ionuţ
5. Andreea Silaghi
6. Horia Marian
7. Paul-Todea Nicodim
8. Andrei Zau
9. Vladimir Cuc
10. Luca Novero