După ce CSC Sânmartin s-a retras, din cauza problemelor financiare, judeţul Bihor a rămas cu două echipe de fotbal reprezentante în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, Liga a III-a, pentru sezonul competiţional 2015-2016. Acestea sunt CS Oşorhei şi Luceafărul Oradea, aceasta din urmă formaţie nou-promovată.

După expirarea termenului de înscriere în campionat al echipelor, Federaţia Română de Fotbal a stabilit seriile pentru următoarea ediţie de campionat în Liga a III-a. La fel ca în sezoanele anterioare, şi de această dată reprezentantele judeţului Bihor au fost repartizate în Seria a V-a.

De menţionat că în alcătuirea seriilor a stat la bază criteriul geografic.

Cele două formaţii bihorene, CS Oşorhei şi Luceafărul Oradea, le vor avea ca adversare în această serie pe echipele: FC Zalău, CSM Sighetu Marmaţiei, Unirea Jucu, Arieşul 1907 Turda, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, CSM Avântul Reghin, CS Iernut, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca, Industria Galda, ASF Comuna Recea, Luceafărul Bălan, AFC Odorheiu Secuiesc, ultimele trei nou promovate, şi Unirea Dej care completează seria deşi a retrogradat. Aceasta pentru că CSC Sânmartin nu s-a înscris în noua ediţie a campionatului.

Debutul noului sezon al Ligii a III-a este prevăzut pentru 28-29 august. În total are cinci serii, câştigătoarele acestora urmând a promova în Liga a II-a.

Vor retrograda la finalul noului sezon al Ligii a III-a, în Liga a IV-a, echipele de pe locurile 15 şi 16, precum şi cea mai slab cotată echipă de pe locul 14.

Pe de altă parte, echipa bihoreană nou-promovată Luceafărul Oradea se află în această perioadă în Austria, unde marţi seară a susţinut un prim joc amical, în compania celor de la SV Penk din Regional Unterliga West.

Echipa antrenată de Zsolt Muzsnay a înregistrat un simplu galop de sănătate, făcând scor cu austriecii, pe care i-au învins cu 11-0 (8-0). Au marcat: Constantin Roşu (3), Raymond Lukacs (3), Nicu Modan (2), Adrian Balea, Istvan Balla şi Zsombor Lukacs.