Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii a anunţat marţi că ministrul Cseke Attila a aprobat alocarea sumei de 3,484 milioane lei pentru reparaţii din bugetul de stat, sumă necesară pentru lucrările de reparaţii capitale la noul sediu al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.

După cum se ştie, imobilul care adăposteşte în prezent sediul SAJ Bihor, situat pe strada Snagovului nr. 2, a fost retrocedat Episcopiei Romano-Catolice a Oradiei încă de la începutul deceniului trecut, de când Episcopia percepe chirie pentru el. Astfel că reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor şi ministerul au căzut de acord ca noul sediu să fie situat în imobilul situat pe strada Sucevei nr. 24.

"Atunci când am vizitat imobilul de pe strada Sucevei, am văzut că ansamblul de clădiri necesită reparaţii capitale, dar, înainte de toate, trebuia clarificată situaţia juridică a clădirilor, lucru ce s-a şi întâmplat în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului. Acum, Serviciul de Ambulanţă Bihor poate primi banii necesari pentru renovări", a declarat Cseke Attila.

Cu bani de la minister vor fi modernizate toate cele 8 pavilioane aflate în componenţa ansamblului de imobil. "În cadrul lucrărilor de modernizare se urmăreşte reabilitarea reţelelor de apă potabilă, de canalizare şi de furnizare a energiei electrice, se va realiza consolidarea, modificarea şi compartimentarea unor corpuri de clădiri, precum şi lucrări ample de reparaţii şi finisaje în interiorul clădirilor", se mai menţionează în comunicat.

Mutarea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor a fost avizată de Guvern săptămâna trecută, când imobilul situat pe strada Sucevei a trecut în administrarea Ministerului Sănătăţii, cedat de Consiliul Judeţean pentru amenajarea unui nou sediu al SAJ Bihor.