Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii a anunţat duminică faptul că ministrul bihorean al Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri noi clădiri reabilitate la Spitalul "Dr. Pop Mircea" din Marghita.

"Din lucrările derulate din suma totală de 5,2 milioane lei, alocată de la Ministerul Sănătăţii, s-a inaugurat în septembrie clădirea secţiei de interne-neurologie (corp A) integral reabilitată şi mansardată, iar în octombrie cea a secţiei de obstetrică-ginecologie-neonatologie (corp B). La mijlocul lunii decembrie s-au terminat lucrările de reabilitare la corpul de imobil care include secţia de balneo-fizioterapie, bucătăria spitalului, precum şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical (corp D). Tot cu această ocazie s-a predat şi aparatura achiziţionată din fondurile Ministerului", se arată într-un comunicat.

Vineri, la Marghita, Cseke Attila a recunoscut că au fost unele momente în care nu a avut certitudinea că va putea direcţiona bani pentru finanţarea integrală a investiţiilor, drept pentru care nu era sigur că acestea vor putea fi finalizate în acest an. "Cei din Marghita a demonstrat că sunt o echipă care poate lupta pentru visul lor, care ţine să rămână ceva după ei. O asemenea comunitate va avea avea întotdeauna sprijinul nostru", a spus el.

În anul 2010 mai multe spitale din judeţul Bihor au primit finanţări pentru reabilitări şi pentru achiziţionarea de aparatură. Prima locaţie în care s-au finalizat lucrările este Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea din Marghita, a precizat biroul de presă al Ministerului.