Primăria Oradea a anunţat luni că Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru Spitalul Municipal Gavril Curteanu, bani destinaţi lucrărilor de recompartimentare, reparaţii generale şi renovare a instituţiei. Pentru acest proiect şi Consiliul Local a acordat, luna trecută, 500.000 de lei.

"În urma solicitării şi demersurilor făcute de Primărie, Ministerul Sănătăţii a acordat şi el o primă tranşă de bani în valoare de 1.000.000 lei pentru realizarea acestor lucrări. Există promisiuni că vom mai primi în perioada următoare cel puţin cât ne-a dat acum, dar deocamdată nu ştim exact despre ce sumă este vorba", a declarat BIHOREANULUI Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Lucrările fac parte din obiectivul de investiţii "Reparaţii capitale, compartimentări, reabilitare instalaţii", desfăşurat în perioada 2007-2011, la Spitalul Municipal, care presupune, printre altele, şi mutarea secţiei de copii de la Spitalul de Psihiatrie. Totodată, municipalul va mai prelua de la acelaşi spital şi activitatea Centrului de Sănătate Mintală Copii, atât cu personalul, cât şi cu dotarea materială aferentă acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, valoarea totală a proiectului este de 11 milioane de lei, iar până în prezent s-au desfăşurat lucrări de 2 milioane.

"Pe această cale Primăria Municipiului Oradea doreşte să mulţumească Ministerului Sănătăţii pentru sprijinul financiar acordat pentru obiectivul de investiţii", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Anunţul municipalităţii vine la doar câteva zile după ce Ministerul Sănătăţii anunţa că Cseke Attila a semnat alocarea a 200.000 de lei Spitalului Judeţean, pentru înlocuirea unei piese defecte la aparatul de cobaltoterapie, necesar în tratamentul bolnavilor de cancer.