Preşedintele UDMR Bihor, deputatul Cseke Attila, s-a arătat deranjat joi, în cadrul emisiunii "Vocile Bihorului", de la Digi 24 Oradea, de declaraţiile făcute la adresa sa de liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, în cadrul unui interviu acordat BIHOREANULUI.

Primarul orădean declarase despre actuala conducere a filialei UDMR că nu mai poate "veni cu teoria cuvântului respectat", iar la remarca reporterului că şi UDMR îl acuză de încălcarea cuvântului în 2012, când n-a mai acceptat un viceprimar maghiar, a răspuns că acel refuz a apărut doar după ce candidatul Cseke Attila, "pe care eu l-am promovat la Guvern", a refuzat să renunţe la "discursul jignitor" cum că Bolojan este "un primar fără viziune".

"Eu am fost propus de UDMR şi numit secretar general adjunct în Guvernul Tăriceanu in ianurie 2015, iar domnul Bolojan era proaspăt numit prefect de Bihor, deci dânsul nu avea cum să mă promoveze pe mine. Eu am avut 4 secretari generali, domnul Bolojan a ajuns în martie 2007, al treilea şef al meu", a spus Cseke Attila, declarându-se neobişnuit ca "nivelul dialogului politic să fie coborât atât de jos" la nivelul judeţului Bihor.

Întrebat de moderatorul Octavian Haragoş dacă îşi menţine părerea că Bolojan este un primar fără viziune, liderul UDMR a răspusn afirmativ. "Îmi repet afirmaţia de atunci, domnul Bolojan e un foarte bun administrator al municipiului Oradea, dar una este să administrezi şi alta să ai o strategie şi o viziune cu ce sa faci cu oraşul".

"Vă dau un exemplu de greşeală şi lipsă de viziune. Oradea nu a candidat pentru proiectul de capitală europeană culturală, dar 12 oraşe din România, unele mai mici ca Oradea, au candidat. Trebuia să candidăm şi aveam perspective să câştigăm, pentru că avem o istorie. Iată de ce Clujul, cu investiţii în infrastructură mai mici decât noi, este pe harta Europei, în timp ce, din păcate, Oradea nu este", a mai spus liderul UDMR.

Întrebat dacă nu îi datorează nimic lui Ilie Bolojan, Cseke Attila a răspuns "aşa cum şi dânsul îmi datorează şi mie foarte mult", amintind că, atunci când a fost ministru al Sănătăţii, iar liberalul era primar de opoziţie, au avut o colaborare foarte bună.

"Eu nu mă ocup de PNL şi am pretenţia ca nici dânsul să nu se ocupe de maghiari şi de UDMR", a mai spus Cseke, iar la observaţia moderatorului că UDMR nu se poate confunda cu întreaga comunitate maghiară, a precizat: "Noi ca UDMR nu ne ocupăm de electoratul PNL-ului".

Citiţi şi: Primarul Ilie Bolojan: "A nu folosi banii europeni este o crimă administrativă"