Cseke Attila şi-a încheiat joi dimineaţă "turul de forţă" în cadrul căruia timp de 24 de ore s-a promovat şi a vizitat mai multe zone ale oraşului, vrând să afle problemele orădenilor.

Ideile cui?

În cadrul conferinţei de presă de la finalul campaniei-maraton, candidatul UDMR, care a luat prânzul cu vârsticii de la căminul Sfântul Martin, a declarat că municipalitatea nu administrează niciun cămin de bătrâni.

"Primăria nu are în subordine niciun cămin de bătrâni. Asta ar trebui să ne dea de gândit, fiindcă lucrul acesta arată măsura preocupării faţă de comunitate. Cred că trebuie să avem grijă mai mare de persoanele vârstnice", a declarat Cseke Attila, susţinând înfiinţarea unui cămin din fondurile municipalităţii.

Cseke Attila a fost informat de unul dintre ziarişti că primarul Ilie Bolojan a făcut aceeaşi promisiune pentru următorul mandat, miercuri, într-o conferinţă de presă la USL. "Despre acest proiect cu cămine de bătrâni în care să se implice şi Primăria nu vorbesc pentru prima oară. Este în programul meu. Nu este singurul subiect care se preia de la noi. Mai sunt şi altele, cred că le-aţi identificat", a spus Cseke Attila, sugerând astfel că Ilie Bolojan îi "fură" din ideile de campanie.

De altfel, luni, la startul maratonului, Cseke a spus acelaşi lucru despre accentul pe care Bolojan l-a pus pe organizarea de festivaluri culturale în oraş, una dintre promisiunile pe care mizează şi candidatul UDMR. "Ilie Bolojan preia idei de la mine. Abordează subiecte pe care în timpul mandatului nu le-a abordat, spre exemplu cultura. Acuma s-a spus că trebuie organizate festivaluri, dar în patru ani de ce nu s-au organizat?", a zis Cseke.

Răsărit cu cântec

În timpul campaniei-maraton, fostul ministru a vizitat pieţele Rogerius, Ioşia şi Piaţa Mare, la cea din urmă dând o mână de ajutor comercianţilor la descărcarea mărfii. De asemenea, Cseke a participat la dezvelirea unei plăcuţe pe o clădire monument din strada Vasile Alecandri, a participat la emisiunea "Alege Digi 24" transmisă live din Parcarea Independenţei şi a mers la lipit de afişe electorale, fapt despre care spune că i-a adus amintiri plăcute.

În timpul nopţii, el a vizitat Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, despre care spune că este supraaglomerată şi propune înfiinţarea unui centru de permanenţă cu medici de familie care să preia cazurile mai uşoare, dar şi Ambulanţa, despre care spune că are nevoie imediată de un sediu.

Tot noaptea, Cseke s-a plimbat cu taxiul prin oraş, precizând că şoferii i-au confirmat că turbogiraţia creează ambuteiaje la ore de vârf, şi a vizitat Gara, de care a rămas dezamăgit, căci "strică imaginea oraşului", fiind un refugiu pentru oameni ai străzii.

Candidatul UDMR a fost şi la o brutărie, de unde a aflat că nu mai sunt şcoli profesionale care să-i pregătească pe tineri pentru acestă meserie, iar de la ora 4.30 a luat primul tramvai care a plecat în oraş.

Deşi obosit, Cseke s-a revigorat la Ciuperca, unde a privit răsăritul. "A fost mai greu fiindcă erau nori, dar am auzit un cocoş cântând şi mi-am adus aminte de vacanţele la ţară din copilărie", a spus UDMR-istul. Maratonul s-a încheiat cu jogging. Politicianul a alergat alături de mai mulţi tineri pe malul Crişului, de la Podul Dacia până la Podul Decebal.