Cseke Attila s-a vaccinat la începutul săptămânii împotriva virusului care produce gripa de tip nou şi îi încurajează şi pe alţii să o facă. ”Vaccinarea este singura metodă care te protejează împotriva infecţiei şi a dezvoltării de forme severe. România face parte dintre cei 11 producători de vaccin pandemic", a declarat ministrul Sănătăţii, subliniind că ”statul român a făcut eforturi pentru a asigura protejarea cetăţenilor prin vaccinare”.

"În România imunizarea este gratuită, în timp ce în alte ţări oamenii plătesc pentru a-şi achiziţiona vaccinul", a mai spus bihoreanul.

Potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, campania de informare a cetăţenilor privind beneficiile vaccinării va continua.

De altfel, de la mijlocul lunii decembrie, campania de vaccinare a fost extinsă la întreaga populaţie. ”În continuare, prioritate la vaccinare au categoriile cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se desfăşoară şi în cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se poate efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare specifice de tratament”, se mai arată în comunicat.

Până în prezent au fost vaccinate circa 120.000 de persoane, majoritateaprovenind din rândul cadrelor medicale, aproximativ 47.000, dar şi a bolnavilor cronici, peste 26 800.