Ministerul Sănătăţii a stabilit sumele care vor fi alocate în 2011 pentru construirea Centrului Oncologic, la Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea. "Centrul Oncologic din Oradea reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii", a declarat luni ministrul Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

După ce în 2010, ministerul pe care-l conduce a alocat 3,8 milioane de lei pentru realizarea acestui Centru, în 2011, suma va creşte la 12,5 milioane de lei. "Anul acesta se alocă suma de 11 milioane de lei în scopul achiziţionării unui accelerator liniar de particule, respectiv suma de 1,5 milioane de lei pentru realizarea clădirii noi a Centrului Oncologic", a precizat ministrul Sănătăţii Cseke Attila, potrivit comunicatului.

În informarea trimisă de Ministerul Sănătăţii se arată că, în judeţul Bihor, numărul celor care suferă de afecţiuni oncologice este în continuă creştere. Aşadar, ministrul Sănătăţii consideră că la Oradea este necesară construirea unui centru de profil modern, dotat cu toate utilităţile.

"Din păcate, secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea nu corespunde deocamdată tuturor cerinţelor care sunt necesare pentru buna funcţionare a unui asemenea centru. Din acest motiv se impune continuarea investiţiilor. Am speranţa că acest sprijin acordat de Ministerul Sănătăţii împreună cu fonduri obţinute de la Consiliul Local Oradea vor facilita realizarea unui centru modern, unde pacienţii vor fi trataţi în condiţii care corespund standardelor europene", a mai spus Cseke.