Cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare, UDMR a rupt protocolul cu PSD, ceea ce înseamnă că partidul de guvernare nu mai are sprijinul parlamentarilor maghiari. Preşedintele UDMR Bihor, Cseke Attila, spune însă că această decizie nu va afecta alianţa PSD-UDMR care conduce Consiliul Judeţean Bihor.

"Această colaborare (n.r. cu PSD) a fost o colaborare parlamentară, în timpul căreia am avut patru judeţe în care UDMR a fost în alianţă cu PNL şi patru judeţe în care am fost în colaborare cu PSD. Nu cred că se va schimba ceva, pentru că protocolul era de colaborare parlamentară, care nu influenţează colaborările de la nivel local", a declarat Cseke, duminică, pentru BIHOREANUL.

Acesta a spus că ruperea protocolului nu a fost un gest electoral, menit să determine maghiarii să voteze cu UDMR, după ce ultimele sondaje au arătat că formaţiunea nu va atinge pragul minim de 5% la alegerile europarlamentare.

"Această rupere a protocolului a fost determinată de o inacţiune a Guvernului, nu a fost determinată de ceva premeditat. Din punct de vedere electoral, mai indicat era acum două săptămâni, nu cu două zile înainte de sfârşitul campaniei electorale. Dar, evident, acum s-a umplut paharul şi nu s-a mai putut continua", a declarat Cseke.

Citiţi pe aceeaşi temă: Pretextul cu cimitirul: Disperaţi că pierd voturile maghiarilor, UDMR-iştii au rupt brusc protocolul cu PSD-ALDE