Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri, senatorul Cseke Attila a depus o interpelare în plenul Senatului, întrebându-l pe ministrul economiei, Adriean Videanu, cât a încasat Electrica în campania electorală.

Cseke îşi explică interpelarea prin faptul că în campanie "în cea mai mică localitate din ţară puteam găsi cel puţin 4-5 bannere atârnate deasupra drumului, sprijinite de stâlpii ce ţin reţeaua de energie electrică, sau aşezate lateral pe aceasta".

"Având în vedere că acest tip de infrastructură se află în mare parte în proprietatea S.C. Electrica S.A., societate cu capital integral de stat, ce îşi desfăşoară activitatea economică în regim de monopol natural, vă rog domnule ministru să-mi comunicaţi suma totală pe ţară contractată cu partidele politice sau alte persoane juridice, cu titlu de chirie, pentru aceste bannere şi afişe", a precizat senatorul UDMR de Bihor.

Acesta a mai cerut să i se spună şi preţul pe care l-a practicat Electrica pentru acest afişaj şi sumele încasate de societate în fiecare judeţ în perioada campaniei electorale.