La sfârşitul lunii iunie, la Marghita va debuta cea mai importantă competiţie ciclistă a ţării, Turul Ciclist al României, ajunsă anul acesta la a 50-a ediţie. La eveniment vor participa peste 250 de sportivi din 16 ţări ale Europei şi Americii de Sud.

Apoi, sportivii vor porni în etapa I, pe traseul Marghita-Zalău-Cluj Napoca, traseu ce presupune ca sportivii să pedaleze şi pe DN 19B între Săcueni şi Nuşfalău, drum plin de gropi.

"Având în vedere că pe porţiunea Marghita - Suplacu de Barcău - limită judeţ Sălaj (circa 22 km), acest drum naţional se prezintă în condiţii catastrofale, fiind considerată o aventură accesul chiar şi cu o maşină de teren, este absolut necesară şi extraordinar de urgentă intervenţia imediată pentru eliminarea gropilor şi crearea unui covor asfaltic propice desfăşurării unui eveniment sportiv de un asemenea rang", a spus deputatul Cseke Attila, într-o interpelare trimisă ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

Menţionând şi că în cadrul dezbaterilor pentru Legea bugetului pe 2013 a cerut alocarea de 87 de milioane de lei pentru refacerea şi consolidarea DN 19B, propunere respinsă însă, Cseke îl întreabă pe Şova ce va face ca Turul Ciclist "să se poată desfăşura în condiţii onorabile şi care să nu afecteze imaginea ţării".

Turul Ciclist al României, organizat de Federaţia de Ciclism, va începe pe 30 iunie la Marghita şi se va încheia pe 6 iulie la Bucureşti.

Din cauza drumurilor, cicliştii din Turul României riscă să-şi rupă turul pantalonilor. Citeşte ce le recomandă Bihorel, pe blogul www.bihorel.ro!