Ministerul Sănătăţii intenţionează reducerea funcţiilor de conducere din direcţiile de sănătate publică de la cinci la trei, prin concedierea a doi directori coordonatori adjuncţi din fiecare direcţie din ţară, în total 84 de funcţii de conducere. Proiectul de lege care presupune această măsură este în dezbatere publică.

"Este nevoie şi de o structură mai eficientă şi flexibilă având în vedere că, în prezent, structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică vizează între 67 şi 326 de posturi ocupate", a precizat Cseke.

Cseke declara, în 13 mai, că în Ministerul Sănătăţii se face o analiză asupra activităţii unităţilor deconcentrate, în special a Direcţiilor de Sănătate Publică.

"Realitatea este că Direcţiile de Sănătate au structuri prea umflate şi nu întotdeauna cu oameni care muncesc. Sunt nemulţumit de activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică, iar eficienţa lor în niciun caz nu este corelată cu structura organizatorică ce vizează între 67 şi 326 de posturi ocupate", declara atunci ministrul.