Echipa orădeană de baschet masculin CSM a debutat cu dreptul în turneul internaţional pe care-l găzduieşte în această săptămână, Memorialul Antonio Alexe.

Joi seară, formaţia antrenată de Cristian Achim a învins campioana Ungariei, echipa Albacomp Szekesfehervar, la o diferenţă de 10 puncte, cu 87-77, după ce s-a aflat în permanenţă la conducere, la un moment dat conducând chiar şi cu 20 de puncte.

A fost un joc bun pentru orădeni, care au debutat astfel pe teren propriu în noul sezon şi care au readus iarăşi publicul spectator în tribunele Arenei "Antonio Alexe", cu toate că a fost un joc amical şi s-a desfăşurat într-o zi de joi.

Meciul nu a început tocmai bine pentru ambele echipe, care au ratat primele atacuri. După primele puncte înscrise de maghiari, au urmat un parţial de 7 puncte al orădenilor, care au preluat conducerea şi până la final nu au mai cedat-o. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 20-16 pentru CSM, în timp ce cel de-al doilea a fost câştigat şi mai clar, cu 24-17 de "roş-albaştri".

Şi după pauza mare, tot CSM-ul a fost "vioara întâi", astfel că în următoarele 10 minute, aferente sfertului III, s-au distanţat clar pe tabelă, marcând 23 de puncte şi primind doar 15. A fost atunci scorul de 67-48, iar publicul spectator cânta şi aplauda jocul, dar şi pe noii baschetbalişti ai orădenilor, Subotic, Markovic sau Denison, care au început să-şi arate calităţile.

Ultimele 10 minute au fost începute bine de gazde, doar că pe fondul schimbărilor şi a introducerii în teren a celor mai tinei, maghiarii au forţat şi au încercat să recupereze din diferenţa de pe tabelă, apropiindu-se la un moment dat la 9 puncte. După un time-out al lui Cristian Achim, situaţia s-a stabilizat şi orădenii şi-au revenit şi au încheiat victorioşi, cu scorul de 87-77.

Principalul marcator de la orădeni a fost Daniel Dillon, autor a 17 puncte, urmat de Vujadin Subotic, cu 15 puncte, Zarko Comagic şi Radovan Markovic, cu câte 14 puncte. De la campioana Ungariei jucătorii de culoare, Maurice Kemp, cu 28 de puncte, şi Ramone Moore, autor a 15 puncte, s-au remarcat în mod special.

De precizat că la CSM nu a jucat Titus Nicoară, care a acuzat o uşoară accidentare, iar antrenorul a preferat să nu-l forţeze.

În celălalt meci al primei zile de la Memorialul Antonio Alexe, vicecampioana României, BC Mureş a învins clar cu 80-55 formaţia maghiară Marso Vaspo Nyiregyhaza.

Vineri, de la ora 17.30, în etapa a doua, echipele din Ungaria se vor întâlni între ele, în timp ce de la ora 19.30, CSM Oradea se va duela cu BC Mureş, echipa la care evoluează acum ex-orădenii T. Mitchell şi S. Lupusavei.