Mona Pivniceru a depus joi, la ora 17.30, jurământul de investitură în funcţia de ministru al Justiţiei. Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, tot joi, de demisia acesteia din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În timpul şedinţei CSM de joi, o judecătoare a luat cuvântul, reproşându-i Alinei Ghica, preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, că "a căutat orice impediment" pentru a aproba demisia Monei Pivniceru, încercând să stopeze numirea acesteia la minister. Aceeaşi judecătoare a ţinut să precizeze şi că Pivniceru este un simbol pentru magistrate şi că nu trebuia să demisioneze din CSM.

"Pierderea din sistem e foarte mare, doamna judecător Mona Pivniceru a fost nevoită să apeleze la această soluţie pentru că aţi căutat orice impediment pentru a se ajunge la demisia sa. Nu trebuia să se ajungă la demisie, este un simbol pentru noi doamna Pivniceru", a declarat judecătoarea, care a fost întreruptă, imediat, de preşedinta Consiliului.

La şedinţa CSM de joi a fost prezent şi premierul Victor Ponta, care ocupă şi funcţia de ministru interimar al Justiţiei.