Clubul CSM Oradea continuă să anunțe jucători care se alătură echipei de baschet. De data aceasta este vorba despre Paulius Petrilevičius, baschetbalist în vârstă de 33 de ani, originar din Lituania.

Acesta sosește de la Rapid București, finalista Cupei României în sezonul 2023/24, joacă pe pozițiile 4-5 și este înalt de 2.02 metri, acest a sosește de la Rapid București.

„Sportivul baltic a jucat zece sezoane în primul eșalon din țara sa natală, acolo unde a bifat peste 200 de apariții. De asemenea, are câte un sezon în Estonia, Polonia și România”, au transmis reprezentanții csmoradea.ro. 

În vara anului 2023, Paulius Petrilevičius a semnat cu Rapid București. „El a bifat 40 apariții în uniforma alb-vișinie, incluzând 32 prezențe în Liga Națională, 5 în Cupa României și 3 în calificările FIBA Europe Cup. A avut medii statistice de 12.9 puncte, 5.7 recuperări (2.4 ofensive), 2.3 pase decisive, 0.8 intercepții în aproape 24 minute pe partidă pentru 16.4 la eiciență. El a avut 68% la aruncările de două puncte”, se mai menționează pe site-ul clubului. 

CSM CSU Oradea subliniază că „Petrilevicius se remarcă atât prin capacitatea de a puncta, cât și la recuperare ofensivă. Robust și puternic, dar și posesor al unui IQ baschetbalistic ridicat, Paulius se anunță un jucător de mare importanță în angrenajul roș-albaștrilor. De asemenea, constanța arătată în sezonul petrecut alături de Rapid București reprezintă un alt factor de care roș-albaștrii speră să beneficieze în sezonul 2024/25”. 

El devine cel de-al doilea jucător lituanian legitimat de CSM CSU Oradea pentru sezonul următor, după Donatas Tarolis.

Paulius Petrilevičius va acoperi la poziția alături canadianul Kalif Young, legitimat recent de clubul orădean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!