După victoria la limită de pe teren propriu, de luni, când la Arena Antonio Alexe, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus cu scorul de 77-76, în prima confruntare cu Steaua CSM EximBank Bucureşti, din sferturile de finală ale Cupei României, elevii antrenorului Cristian Achim s-au deplasat acum la Bucureşti, pentru returul cu formaţia din Capitală.

Meciul din manşa secundă a sferturilor de finală dintre Steaua CSM EximBank şi CSM CSU Oradea se va disputa sâmbătă seara, de la ora 20, la Sala Mihai Viteazul din Capitală şi anunţă o dispută de foc.

Echipele pornesc cu şanse egale, orădenii având avantajul unui singur punct, după victoria de pe teren propriu, dar acesta poate fi uşor anulat într-un joc de baschet. Cum şi cele două formaţii sunt de valori apropiate, totul va conta de forma de moment.

Orădenii, cu doi jucători noi, Zupan şi Petrişor, au posibilitatea să confirme regula că sunt o echipă de deplasare, multe victorii fiind obţinute pe teren străin până acum. De altfel, aşa s-a întâmplat şi în turul cu Steaua din Liga Naţională, când elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit să se impună.

Miza partidei o constituie calificarea între primele patru echipe ale competiţiei, iar pentru a obţine acest deziderat, CSM CSU Oradea va trebui să nu piardă la o diferenţă mai mare de un punct. Dacă jocul se va termina la egalitate, orădenii vor obţine calificarea, în timp ce dacă steliştii se vor impune la un punct, vor urma prelungiri.

Jocul va fi arbitrat de Alexandru Olaru, Mircea Şerban şi Istvan Bertalan, în timp ce comisar din Partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Romi Stănciulescu.

Partida va putea fi urmărită pe micul ecran, în transmisiune directă care va fi efectuată de Digi Sport.


Sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin:

Manşa I:

Luni, 4 ianuarie:

CSM CSU Oradea - Steaua CSM EximBank 77-76

Marţi, 5 ianuarie:

BCM U Piteşti - U Banca Transilvania Cluj 62-60

Sâmbătă, 9 ianuarie, ora 17.15:

Energia Tg. Jiu - Dinamo Bucureşti (Digi Sport)

Duminică, 10 ianuarie, ora 20.00:

BC Mureş Tg. Mureş – SCM U Craiova (Digi Sport)

Manşa a II-a:

Sâmbătă, 9 ianuarie, ora 20.00:

Steaua CSM EximBank - CSM CSU Oradea (Digi Sport)

Duminică, 10 ianuarie, ora 17.15:

U Banca Transilvania Cluj - BCM U Piteşti (Digi Sport)

Joi, 14 ianuarie, ora 17.15:

SCM U Craiova - BC Mureş Tg. Mureş (Digi Sport)

Luni, 15 februarie:

Dinamo Bucureşti - Energia Tg. Jiu