După eşecul de la Craiova, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au posibilitatea în acest sfârşit de săptămână, sâmbătă seară, să se reabiliteze. În cadrul etapei a VIII-a din Liga Naţională, ei vor primi, la Arena Antonio Alexe, replica gălăţenilor de la Phoenix.

Având în vedere că vor juca pe teren propriu, dar şi faptul că oaspeţii reprezintă o echipă nou promovată în primul eşalon, jucătorii de la CSM CSU pornesc cu prima şansă în acest joc. De altfel, atât jucătorii, cât şi suporterii formaţiei orădene nu concep altceva decât victoria în această confruntare, care va debuta de la ora 20:45 şi va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Cu toate însă că reprezintă o echipă nou promovată, cei de la Phoenix Galaţi ocupă locul VI în clasamentul Ligii Naţionale, după şapte runde, având 10 puncte, ca urmare a obţinerii a trei victorii şi a înregistrării a patru eşecuri.

Cu patru victorii şi două înfrângeri, dar şi cu un joc mai puţin disputat, CSM CSU Oradea, tot cu 10 puncte, se află pe locul al V-lea al clasamentului la zi.

Şase ani cu Achim

Tehnicianul echipei orădene, Cristian Achim, a împlinit în această săptămână şase ani de când se află pe banca tehnică a CSM-ului. În această perioadă el a acumulat un bilanţ general de 143 victorii şi 89 înfrângeri în calitate de antrenor principal. Conform site-ului clubului orădean, este vorba despre toate jocurile oficiale susţinute de echipă în cei şase ani de colaborare a antrenorului în vârstă de 45 de ani cu CSM. Aici sunt incluse astfel meciurile din Liga Naţională, Cupa României şi FIBA EuroChallenge.

Achim vizează acum, în jocul de sâmbătă seara, cea de-a 144-a victorie pentru el la CSM. Suporterii sunt îndemnaţi să-şi susţină echipa şi de această dată, la o confruntare care va fi condusă de arbitrii Ciprian Stoica, Istvan Bertalan şi Amalia Marchiş.


CSM CSU Oradea – Phoenix Galaţi

Sâmbătă, ora 20:45
Transmis pe: Digi Sport
Sala: Arena Antonio Alexe
Arbitri: Ciprian Stoica, Istvan Bertalan şi Amalia Marchiş
Comisar FRB: Viorel Constantinescu

Runda din acest week-end din Liga Naţională la baschet masculin a debutat vineri, când la Cluj, Universitatea din localitate a întrecut cu 81-77 formaţia argeşeană BCM U Piteşti. În programul jocurilor de sâmbătă, interesant de urmărit se anunţă şi meciul de la Sibiu, dintre CSU Atlassib şi SCM U Craiova, un joc care, de asemenea, va fi televizat, de la ora 19:00.


Etapa a VIII-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri:

U-Banca Transilvania Cluj – BCM U Piteşti 81-77

Sâmbătă:

Ora 18:00 Gaz Metan Mediaş - Steaua CSM Eximbank

Ora 18:00 Dinamo Bucureşti - BC Timişoara

Ora 18:00 BC Mureş Tg. Mureş - Energia Tg. Jiu

Ora 19:00 CSU Atlassib Sibiu – SCM U Craiova (Digi Sport)

Ora 20:45 CSM CSU Oradea - Phoenix Galaţi (Digi Sport)