Campioana en titre a României la baschet masculin, CSM CSU Oradea, s-a calificat în semifinalele actualei ediţii de campionat după ce, joi seara, a învins în deplasare echipa BCM U Piteşti cu scorul de 93-87.

Primele două partide ale seriei s-au disputat săptămâna trecută la Oradea, ambele fiind adjudecate de gazde. Astfel, cu victoria de la Piteşti, orădenii au încheiat rapid această serie, cu scorul general de 3-0.

Partida decisivă din deplasare a fost una extrem de strânsă, piteştenii demonstrând că nu vor ceda uşor. Pe deasupra, de mai multe ori, orădenii au pierdut mingea şi au arătat lipsă de concentrare în joc.

La finalul timpului regulamentar de joc, scorul era de 63-63, aşadar s-a jucat o repriză de prelungiri. Numai că nici aceasta n-a înclinat balanţa în favoarea vreunei echipe, scorul la finalul ei fiind de 78-78.

În fine, în a doua repriză de prelunigiri, orădenii s-au mobilizat, au fost mai atenţi şi au câştigat cu 93-87, eliminând formaţia piteşteană şi calificându-se şi anul acesta în semifinalele Ligii Naţionale.

Cel mai bun marcator al orădenilor a fost coordonatorul de joc Giordan Watson, cu 21 de puncte, plus 7 pase decisive, 6 recuperări şi o intercepţie. A făcut un meci bun şi Arturas Valeika, reuşind 19 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, două intercepţii şi un capac.

În semifinală, CSM CSU Oradea va întâlni marea rivală din ultimele sezoane, formaţia U BT Cluj Napoca. În sferturi, clujenii au eliminat Steaua tot cu scorul general de 3-0.

Primele două meciuri ale seriei se vor disputa la Cluj, pe 11 respectiv 13 mai.