Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au aflat în această săptămână adversarul din primul tur al fazei de calificare din cadrul ediţiei 2023-2024 a Basketball Champions League.

În urma tragerii la sorţi care a avut loc la Mies, în Elveția, vicecampioana României a aflat că în primul tur al turneului de calificare se va duela cu formaţia italiană New Basket Brindisi.

Adversara orădenilor este o echipă care a ocupat locul 7 în sezonul regular al campionatului italian Lega Basket Seria A, calificându-se în playoff, unde a dat peste Virtus Bologna, formație angrenată în Euroligă și care ce a devenit vicecampioană a Italiei.

Dacă va trece de această echipă, în turul II sau semifinalele turneului „roş-albaştrii” vor da peste câștigătoarea jocului dintre Heroes den Bosch (Ţările de Jos) și BG Gottingen (Germania). În eventualitatea în care va trece şi de acest tur, formaţia orădeană va juca finala turneului de calificare în compania uneia dintre echipele Cholet Basket (Franţa), Antwerp Giants (Belgia), FMP Beograd (Serbia) și Pallacanestro Varese (Italia).

Faza de calificare a Basketball Champions League se va desfășura în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, însă locul de desfășurare al turneului nu a fost încă stabilit.

Ulterior, câștigătoarea turneului de calificare la care va participa şi CSM CSU Oradea va intra în Grupa C, unde se va juca în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. În această grupă sunt calificate direct: VEF Riga (Letonia), Darussafaka (Turcia) și Lenovo Tenerife (Spania).

Dacă va pierde în oricare fază din cadrul turneului de calificare pentru Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va continua parcursul european în grupele FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!