În urma unei trageri la sorţi desfăşurate joi la Munchen, formaţia orădeană de baschet CSM CSU va întâlni, în primul tur preliminar al Basketball Champions League, o nouă competiţie europeană organizată de FIBA, echipa Prievidza din Slovacia.

Tragerea la sorţi a fost făcută de Richard Dacoury (foto), cel mai titrat baschetbalist francez, câştigând numeroase trofee în ţara sa şi participând, cu echipa naţională, la campionate europene, mondiale, precum şi la Olimpiada din 1984.

Primul meci se va desfăşura, potrivit tragerii la sorţi, la Oradea, pe 27 septembrie, fiind urmat de partida din retur, programată pe 29 septembrie în Prievidza, Slovacia. În cazul în care formaţia lui Cristian Achim va trece de primul tur preliminar, va întâlni în cel de-al doilea echipa Lukoil Academic din Bulgaria.

În prima ediţie a Basketball Champions League s-au înscris 48 de echipe din 31 de ţări. O parte dintre ele sunt direct calificate în grupele competiţiei, în timp ce 18 echipe vor trebui să treacă de tururile preliminarii.

După cum se ştie, la începutul lunii iunie, CSM CSU Oradea a reuşit să câştige, pentru prima oară în istoria baschetului orădean, titlul de campioană naţională.