Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au impus la o diferenţă de şase goluri în primul joc din dubla cu Dinamo, contând pentru etapa a V-a a Superligii Naţionale.

Meciul care s-a disputat vineri la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu s-a încheiat cu scorul de 14-8 pentru elevii antrenorului Kadar Kalman, care au dominat în special sferturile cu numerele 2 şi 4.

Primele opt minute au fost echilibrate, fiecare combatantă marcând câte două goluri. În sfertul II însă CSM Digi s-a desprins, a marcat patru goluri şi a primit unul singur, astfel că în pauza mare a intrat cu scorul de 6-3.

Sfertul al III-lea a adus cele mai multe goluri, 9 la număr, însă acestea au fost împărţite aproape în mod egal, cu 5 reuşite de CSM Digi şi 4 de Dinamo.

Ultimele opt minute au consemnat detaşarea pe tabelă a orădenilor, care au mai înscris trei goluri şi au primit unul singur, câştigând jocul cu 14-8.

Principalul marcator a fost Tiberiu Negrean, cu 4 reuşite.  L-a urmat Szabo Roland, cu 3 goluri.

"Toată lumea se aştepta la un meci puternic, pentru că săptămânile astea noi ne-am concentrat mai mult pe pregătirea fizică. Deci, un meci spectaculos nu putea să fie. Aşa s-a şi întâmplat, de fapt, mai ales la începutul meciului când Dinamo s-a ţinut destul de tare, iar noi am avut dificultăţi în atac, dar, până la urmă am reuşit ca să ne distanţăm în repriza a III-a şi-n repriza a IV-a. Scopul meu a fost ca să rulez cât mai mulţi jucători, iar la sfârşit am jucat exclusiv cu tineri. Pe mine nu mă interesează scorul, pentru că multă lume poate vorbi că diferenţa este un pic mai mică. Pe mine, personal, ca antrenor mă interesează ca să-i rulez pe cei tineri şi să crească în valoare prin acest lucru"; a declarat, după joc, antrenorul orădenilor, Kadar Kalman.


CSM Digi Oradea – Dinamo Bucureşti 14-8 (2-2, 4-1, 5-4, 3-1)

CSM Digi: Gojko Pijetlovic şi Dorin Creţu – portari; Szabo Roland 3 goluri, Tiberiu Negrean 4, Dusan Markovic, Mihnea Chioveanu 2, Alex Popoviciu, Vojistlav Cupic, Andrei Creţu 1, Mihnea Gheorghe 2, Bogdan Remeş, Kovats Viktor şi Szabo Istvan. Antrenori: Kadar Kalman şi Ciprian Câmpianu.

Dinamo: Marius Ţic şi Nenciu Bertini – portari; Andrei Enciu, Tudor Fulea 2, Vlad Dragomirescu 1, Andrei Prioteasa 1, Alexandru Matei 1(1 din penalti), Demeter Szilard 2, Alexandru Sfârlea, Constantin Marian, Andrei Georgescu, Ionuţ Vrânceanu 1 şi Alexandru Simion. Antrenor: George Georgescu.

Au arbitrat: Mihnea Alexandrescu (Cluj Napoca) şi Toth Ferencz (Tg. Mureş).

Meciul al doilea dintre CSM Digi şi Dinamo are loc sâmbătă, de la ora 12, tot la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

Între timp, celălalt derby al etapei, Steaua – Sportul Studenţesc Corona, şi-a epuizat ambele confruntări, În ambele s=au impus steliştii, cu 10-6, joi, respectiv, cu 13-6, vineri.

CS Crişul Oradea evoluează sâmbătă, de la ora 18, şi duminică, de la ora 11, la Arad, cu AMEFA.


Clasament:

1. Steaua                10   10   0    30 puncte

2. CSM Digi           9     9    0    27 puncte   

3. Sportul Stud.      10    6    4     18 puncte

4. Dinamo                9     6    3     18 puncte

5. Rapid                    8      2     6    6 puncte

6. AMEFA Arad        8     2     6     6 puncte

7. Crişul Oradea         8    0     8      0 puncte

8. Poli Cluj                 8     0    8      0 puncte