CSM Digi Oradea este de neoprit în Superliga Naţională. Miercuri, în ziua a doua a turneului final cu numărul doi, campioana en-titre a învins la scor pe Crişul Oradea.

Cu cel de-al 6-lea titlu naţional deja cucerit, echipa pregătită de Laszlo Toth a trecut cu 22-5 de mai tânăra formaţie orădeană. Ghiban şi Creţu au arătat o poftă deosebită în acest joc, fiecare trecându-şi în cont câte 6 goluri.

În meciul al doilea, Dinamo a tranşat în favoarea sa lupta pentru locul II din campionat. În cel mai interesant meci din etapa secundă a turneului ce se desfăşoară la bazinul Floreasca din Capitală, Dinamo a trecut cu 10-5 de Steaua şi a mărit distanţa faţă de eterna rivală la 7 puncte.

Dinamoviştii au jucat mult mai bine decât în meciul pierdut săptămâna trecută, la Oradea, cu 6-3. În schimb, Steaua a fost cea care a greşit mai mult, mai ales în apărare.

Dacă la jumătatea meciului cele două echipe erau despărţite doar de un singur gol (4-5), în sfertul al treilea jucătorii pregătiţi de Doru Spânu s-au distanţat la 3 goluri (5-8), iar în ultimele 8 minute de joc, Andrei Georgescu a stabilit prin cele două reuşite ale sale scorul final al partidei.

Înainte de ultimele meciuri ale turneului doi, programate joi, CSM Digi Oradea se află pe primul loc cu 97 de puncte, Dinamo se află pe locul doi cu 77 de puncte, iar Steaua pe trei cu 70 p. Joi, Steaua joacă cu cei de la Crişul Oradea în primul meci, iar mai apoi, Dinamo o întâlneşte pe CSM Digi Oradea.


CSM Digi Oradea - Crişul Oradea 22 - 5 (5:1, 5:0, 4:2, 8:2)

CSM Digi Oradea: Ghiban 6, Creţu 6, Dunca 3, Baidoc 2, Csaszar 2, Samuilă 1, Buşilă 1, Diaconu 1.
Crişul: Freundlich 2, Pocian 1, Sfârle 1, Paleacu 1.

Steaua - Dinamo 5-10 (2:3, 2:2, 1:3, 2:2)

Steaua: Radu Gospodinov 2, Toacă 2, Oanţă 1.
Dinamo: Andrei Georgescu 2, Orzoiu 2, Teohari 2, Enescu 1, Robu 1, George Georgescu 1, Alex Matei 1.


Clasament

1 CSM Digi Oradea 97 p
2 Dinamo Bucureşti 77 p
3 Steaua Bucureşti 70 p
4 Crişul Oradea 31 p