Poloiștii echipei campioane a României CSM Digi Oradea au cedat la o diferență de cinci goluri meciul din prima manșă a turului III sau play-off-ului Ligii Campionilor Europeni, miercuri seara, în deplasare, la Kragujevac în Serbia, în fața formației locale Radnicki.

Echipa Radnicki Kragujevac este nimeni alta decât vicecampioana sau finalista Ligii Campionilor Europeni din ediția trecută. Cu toate acestea, elevii antrenorului Dorin Costrăș au evoluat de la egal la egal cu poloiștii sârbi, până la jumătatea confruntării, când scorul a fost 5-4 pentru gazde. În sferturile III și IV, Radnicki s-a distanțat însă și astfel, în final, a câștigat cu 13-8.

Așa după cum o arată și scorul, partida a avut două aspecte diferite în desfășurarea ei. Astfel, CSM Digi a avut o evoluţie bună până la jumătatea ei, evoluând de la egal la egal cu redutabila sa adversară şi chiar s-a aflat la conducere în câteva rânduri. Chiar la început, orădenii au condus cu 2-1, iar mai apoi, în sfertul al doilea, cu 4-3, după un gol reușit de Gh. Dunca. Echipa gazdă a revenit apoi însă și a înscris de două ori, intrând în avantaj de un gol în pauza mare, cu scorul de 5-4.

După pauză, Radnicki a reușit să se desprindă însă, și-a adjudecat sfertul al treilea cu 3-1, iar pe cel de-al patrulea cu 5-3, astfel că rezultatul final a fost 13-8, ceea ce aduce prima șansă de calificare în grupele principale ale competiției echipei sârbe.

Principalul marcator a fost și-n acest joc pentru CSM Digi, Tiberiu Negrean, autor a 4 goluri.


Radnicki Kragujevac - CSM Digi Oradea 13-8 (3-2, 2-2, 3-1, 5-3)

Radnicki: Radic, Zivojinovic - portari; Trajkovic 1, Popovic 1, Markovic, Milicic 1, Vrlic 2, Ciric, Basara 1, Vuksanovic 3, Dedovic 2, Cuk 1, Petkovic 1. Antrenor: Uros Stevanovic

CSM Digi: Pjetlovic, D. Creţu - portari; Avramovic 2, Negrean 4, Korolja, Alexa, Popoviciu 1, R. Szabó, Cupic, A. Creţu, Dunca 1, R. Georgescu, Kádár. Antrenor: Dorin Costrăş

Arbitri: Matan Schwartz (Israel) și Haldun Toygarli (Turcia). Delegat LEN: Jacques Racine (Elveţia)

În celelalte trei partide din manșa I a fazei play-off din iga Campionilor Europeni la polo, OSC Budapesta și Szolnok au remizat cu scorul de 11-11, Pro Recco a învins Mladost Zagreb cu 13-9, iar Steaua Roşie Belgrad a cedat acasă în fața celor de la Primorje Rijeka cu scorul de 11-14.

Partidele din manşa a doua a acestui tur de calificare în faza principală a grupelor Ligii Campionilor vor avea loc pe data de 12 noiembrie.