Poloiștii orădeni ai echipei CSM Digi au încheiat la egalitate primul meci din turneul grupei B din primul tur preliminar al Ligii Campionilor Europeni din Malta, de la La Valletta.

Formația pregătită de antrenorul Kadar Kalman a întâlnit vineri seară cel mai greu adversar din grupa B, echipa italiană SM Verona, în compania căreia a remizat cu scorul de 11-11, după un final excelent de meci pentru orădeni. Pe sferturi, jocul a consemnat scorurile: 2-2, 4-3, 1-3 și 4-3.

Bihorenii au obținut acest rezultat de egalitate chiar în final, după ce au marcat ultimele trei goluri ale partidei, „stângaciul Vojislav Cupic punctând în penultima secundă de joc pentru a restabili egalitatea”, după cum a consemnat site-ul clubului orădean. În prealabil, Dusan Markovic și Tiberiu Negrean au alimentat parțialul de 3-0 cu care s-a sfârșit partida.

De notat că pe parcursul primelor 24 minute de joc efectiv, niciuna dintre protagoniste nu a reușit să se desprindă la mai mult de un gol pe tabela de marcaj. A urmat un parțial de 5-1 consemnat în finalul actului III și începutul secvenței decisive. CSM-ul a reușit să obțină un punct datorită unui final de joc foarte bun.

Marcatorii CSM Digi Oradea în acest joc au fost: Mihnea Gheorghe, cu  3 goluri, Tiberiu Negrean și Dusan Markovic, cu câte 2 goluri, Mihnea Chioveanu, Ramiro Georgescu, Vojislav Cupic și Gheorghe Dunca, cu câte un gol. Au mai jucat Roland Szabo, Alex Popoviciu, Andrei Crețu și Viktor Kovats. Portari: Gojko Pijetlovic și Dorin Crețu.

Acesta a fost debutul oficial al lui Kalman Kadar în funcția de antrenor principal al CSM Digi Oradea. În celălalt meci al zilei, formația Budva a învins echipa gazdă La Valetta cu scorul de 9-5.

În cel de-al doilea joc al turneului, CSM Digi Oradea va întâlni sâmbătă, de la ora 19, reprezentanta Muntenegrului, formația Budva.

La finalul turneului, primele trei clasate din această grupă se vor califica pentru turul următor.