Poloiştii echipei campioane CSM Digi Oradea şi-au fructificat, miercuri seară, din nou, avantajul terenului propriu şi s-au impus în meciul al doilea al finalei Superligii Naţionale, cu Steaua, cu scorul de 11-7. Astfel, ei au făcut un alt pas important în adjudecarea celui de-al optulea titlu naţional consecutiv.

Dacă, marţi, în prima confruntare, elevii antrenorului Dorin Costrăş au început jocul ceva mai ezitanţi, de această dată au avut unul dintre cele mai bune starturi de meci din actuala ediţie de campionat, conducând după şapte minute, deja, cu 4-0, primul sfert avea să se încheie însă cu 4-1. Şi sfertul secund a adus cinci goluri, numai că de această dată orădenii au înscris de trei ori, iar bucureştenii, de două ori, astfel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 7-3 pentru CSM.

Surprinzător, steliştii au revenit la joc în forţă, marcând trei goluri în sfertul III, timp în care orădenii au marcat o singură dată. Înaintea ultimelor opt minute de joc, CSM conducea cu 8-6, numai că în ultimul sfert, gazdele s-au dezlănţuit din nou, marcând de trei ori, prin A. Creţu, M. Chioveanu şi T. Negrean. Steaua, la rândul ei, a reuşit doar un gol, prin Popescu, şi în acest mod scorul final a fost 11-7 pentru CSM Digi, care a dus raportul întâlnirilor directe la 2-0 în favoarea sa şi mai are nevoie doar de un singur succes în următoarele trei jocuri, pentru a intra din nou în posesia titlului de campioană naţională.

Meciurile cu numerele 3 şi 4 ale finalei vor avea loc la Bucureşti, pe 26 şi 27 aprilie, iar dacă va mai fi nevoie, jocul al 5-lea se va desfăşura din nou la Oradea, pe data de 10 mai.

CSM Digi Oradea - Steaua Bucureşti 11-7 (4-1, 3-2, 1-3, 3-1)

CSM Digi: G. Pijetlovic şi D. Creţu - portari; T. Negrean 3, N. Diaconu 1, M. Chioveanu 2, A. Popoviciu 1, C. Alexa, V. Cupic 2, A. Creţu 1, Gh. Dunca, R. Georgescu, Kadar K. şi B. Cîmpianu. Antrenor: D. Costrăş.

Steaua: M. Drăguşin şi M. Florea - portari; B. Giuclea, M. Gheorghe 1, T. Barbaric 2(1), C. Cotrău, P. Popescu 1, M. Nastran, D. Teohari 1, D. Robu, Al. Ghiban, R. Gospodinov şi R. Cristescu 2. Antrenor: I. Angelescu.

Arbitri: Toth Ferencz (Tg. Mureş) şi Manuel Manea (Bucureşti)

Delegat FR Polo: Cristian Iordache (Bucureşti)

În deschiderea jocului al doilea al finalei, miercuri, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" s-au întâlnit, din nou, Crişul Lancetti Oradea şi AMEFA Arad, echipe care s-au duelat pentru locul al V-lea al clasamentului final al Superligii Naţionale.

Spre deosebire de marţi, când orădenii s-au impus clar, cu 12-3, dar adversarilor le-a lipsit un jucător important, centrul, de această dată partida a fost mult mai strânsă, arădenii conducând pe tabelă mai în permanenţă, elevii antrenorului Eugen Băjenaru reuşind să conducă pentru prima dată în sfertul III, cu scorul de 11-10.
Ratările pe final de joc, inclusiv de la 5 metri, s-au întors împotriva Crişului, care în cele din urmă a cedat cu scorul de 11-12, după ce în ultimul sfert orădenii nu au înscris nici un gol, iar arădenii au marcat două.

Sferlea de la Crişul a fost cel mai eficace jucător al confruntării, cu 6 goluri la activ.

După două meciuri, raportul întâlnirilor directe dintre Crişul Oradea şi AMEFA Arad a devenit, în acest fel, egal, 1-1, următoarele două confruntări fiind programate la Arad, iar al cincilea joc, dacă va mai fi nevoie de el, din nou la Oradea.

Crişul Lancetti Oradea - AMEFA Arad 11-12 (4-4, 3-4, 4-2, 0-2)

Marcatori Crişul Lancetti: Sferlea 6 goluri, I. Szabo 2, R. Szabo 1, Cl. Alb 1 şi Cr. Oros 1 gol.

Marcatori AMEFA: R. Furj 4 goluri, R. Gergelyfi 3, B. Laza 2, L. Voncsik 1, A. Baean 1 şi C. Grama 1 gol.