După dubla de la Bucureşti, cu Steaua, campioana României la polo pe apă CSM Digi Oradea dispută miercuri seară prima manşă cu formaţia maghiară Honved Budapesta, din cadrul fazei sferturilor de finală ale Cupei LEN. Meciul este programat la Budapesta, cu începere de la ora 21 şi poate fi văzut şi-n România pe canalul Digi Sport Plus.

Chiar dacă au în faţă una dintre cele mai puternice echipe ale competiţiei, jucătorii orădeni au plecat spre capitala Ungariei cu gândul de a obţine un rezultat bun în perspectiva returului de la Oradea, programat la începutul lunii februarie. Kadar Kalman declara chiar înaintea plecării, de marţi dimineaţă, că CSM va juca la victorie, deşi ştie că va fi "foarte foarte greu".

Pentru echipa orădeană, care domină de cinci ani de zile campionatul intern, o calificare în faza semifinalelor celei de-a doua competiţii intercluburi europene ar fi o încununare a investiţiilor făcute, dar şi a muncii depuse de antenor şi lotul compact de jucători, care în ultimii ani s-a schimbat foarte puţin.

De asemenea, pătrunderea în "careul de aşi" al Cupei LEN ar duce echipa orădeană în prim-planul polo-ului continental. Tocmai de aceea, întreaga formaţie orădeană este conştientă de importanţa întâlnirilor cu Honved Budapesta şi îşi doreşte ca încă din primul joc să creeze o portiţă pentru calificarea ce va fi abordată la Oradea.