Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au impus, aşa cum era de aşteptat, în partidele pe care le-a disputat vineri şi sâmbătă, în compania arădenilor de la AMEFA, în penultima rundă a turului de campionat din sezonul regulat al Superligii Naţionale.

Jocurile care au fost organizate de cei de la AMEFA, dar care s-au desfăşurat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, s-au încheiat cu scoruri aproape identice. Astfel, după ce vineri, elevii antrenorului Kadar Kalman s-au impus cu scorul de 16-8, sâmbătă, în cea de-a doua partidă, ei au câştigat cu 15-8.

Primul joc a consemnat o desprindere din start pentru orădeni, care au câştigat primul sfert cu 4-2, apoi s-au impus şi-n cel de-al doilea cu acelaşi scor, pentru ca, după pauza mare, să revină şi mai decişi, câştigând sfertul al III-lea, cu 5-2, iar pe ultimul cu 3-2. Principalii marcatori în partida de vineri au fost Szabo Roland şi Mihnea Gheorghe, autori a câte 4 goluri.

Sâmbătă, în disputa a doua, jocul a început într-o anumită stare de echilibru, cu un 2-2 în primul sfert, numai că pe parcurs, campionii şi-au intrat în ritm şi au dominat clar, câştigând sfertul I cu 3-1, pe cel ce-al doilea cu 5-1, iar pe ultimul cu 5-4. De această dată, Ramiro Georgescu a fost cel mai eficace, cu  4 goluri, în timp ce Tiberiu Negrean a înscris de 3 ori.

În ambele dispute, antrenorul Kadar Kalman a încercat să utilizeze cât mai mult tinerii jucători componenţi ai lotului echipei CSM.

Pentru poloiştii de la CSM Digi aceste jocuri au reprezentat ultima repetiţie oficială înaintea disputei din manşa I a sferturilor de finală din Euro Cup, partidă care se va desfăşura miercuri în Croaţia, cu Mornar Split.

Sâmbătă s-a desfăşurat şi primul joc de la Bucureşti, dintre Dinamo şi CS Crişul. Favoriţi, bucureştenii s-au impus clar, câştigând cu 22-4, după 4-1, 5-2, 9-1 şi 4-0. Cele patru goluri ale CS Crişul au fost marcate de Antonio Alexandrescu şi Cristian Drăghici, câte 2 de fiecare.

Într-o altă dublă confruntare din etapa a VI-a a turului de campionat din Superliga Naţională, Steaua a dispus de Rapid cu scorurile de 18-4 şi 21-4.

În clasament, bucureştenii de la Steaua şi orădenii de la CSM Digi au punctaj maxim, cu 12 victorii din 12 posibile pentru fiecare şi astfel îşi împart primele două poziţii.

În ultima etapă a turului de campionat, CSM Digi şi Steaua se vor întâlni în meci direct, programat pe terenul orădenilor, pe 20 şi 21 noiembrie.


AMEFA Arad – CSM Digi Oradea  8-16 (2-4, 2-4, 2-5, 2-3) şi 8-15 (2-2, 1-3, 1-5, 4-5)

AMEFA: Hodageu, L. Vancsik 2+0 goluri, Pantazi, Furj 1+1, Vatrai 0+2, Huber 1+2, Palotas 1+1, Grama 3+0, Laza 0+1, Kovacs, Bordea 0+1, Samuilă, A. Vidican. Antrenor: Cristian Cozma

CSM Digi: Gojko Pijetlovic, Szabo Roland 4+2, Tiberiu Negrean 0+3, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu 1+0, Ramiro Georgescu 1+4, Vojslav Cupic 2+0, Andrei Creţu, Gheorghe Dunca, Mihnea Gheorghe 4+1, Bogdan Remeş, Dorin Creţu, Kovats Viktor 2+2, Szabo Istvan 2+3. Antrenor: Kadar Kalman

Au arbitrat: Attila Brosovszki şi Remus Oros