Poloiştii de la CSM Digi Oradea şi Steaua Bucureşti şi-au împărţit sâmbătă şi duminică, în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", victoriile din derby-ul Superligii Naţionale. Neînvinse în actuala ediţie de campionat, cele două formaţii s-au întâlnit în ultima etapă a turului în fieful campioanei.

În primul joc, sâmbătă, bucureştenii au câştigat la limită, cu scorul de 11-10, după ce la pauza mare conduceau chiar cu 3 goluri, scor 6-3.

Formaţia orădeană a deschis scorul, însă avea să fie singurul avantaj pe care campioana l-a avut pe parcursul acestui meci. Oaspeţii au jucat extrem de bine în prima jumătate a partidei, desprinzându-se chiar la patru lungimi pe tabela de marcaj. După ce la jumătatea confruntării scorul a fost de 6-3 în favoarea Stelei, ofensiva CSM-ului a produs şapte goluri în ultimele 16 minute de joc efectiv, dar bucureştenii au găsit soluţii de a menţine un avantaj minim până la finalul meciului.

Principalii marcatori ai formaţiei CSM Digi au fost în acest meci T. Negrean şi V. Cupic, ambii autori a câte 3 goluri.

Duminică, în meciul al doilea, orădenii şi-au luat revanşa, impunându-se mai clar chiar, cu 3 goluri, scor 11-8, după ce desprinderea a reuşit-o în sfertul al treilea.

Prima jumătate s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, atât primul, cât şi cel de-al doilea sfert terminându-se la egalitate. CSM Digi Oradea a realizat însă un sfert al treilea extrem de eficient la ambele porţi pentru a se desprinde în acest duel cu Steaua. Freundlich a înscris primul gol, după care Kadar a transformat de două ori consecutiv, pentru ca Cupic să mărească ecartul la patru lungimi pentru bihoreni. În secvenţa decisivă s-a consemnat o nouă situaţie de egalitate, lucru ce a permis orădenilor să bifeze prima victorie în faţa principalei contracandidate în acest sezon competiţional.

De precizat însă că cel mai bun poloist al României în anul 2013, Tiberiu Negrean, a suferit o accidentare la un deget al mâinii de aruncare fiind nevoit să rateze, astfel, cel de-al doilea meci. În partida de duminică K. Kadar a fost principalul marcator de la CSM Digi, autor fiind a 4 goluri.

În urma acestor rezultate ambele echipe au câte 13 victorii şi o înfrângere la încheierea turului din sezonul regulat al Superligii Naţionale.

Cealaltă formaţie orădeană din competiţie, CS Crişul, a pierdut însă dubla cu AMEFA Arad din etapa VII-a. Învinşi cu 10-9 în primul meci, orădenii n-au reuşit să-şi ia revanşa în runda a doua. Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 2-2, dar arădenii au preluat conducerea de la jumătatea sfertului al doilea, când Claudiu Grama a înscris pentru 5-4. Crişul n-a mai revenit până la final, iar AMEFA s-a impus şi în al doilea meci direct, cu 13-8.


Sâmbătă:
CSM Digi Oradea - Steaua Bucureşti 10-11 (2-3, 1-3, 4-3, 3-2)
Marcatori CSM Digi: Negrean şi Cupic - câte 3 goluri, Szabo, Korolija, Kadar şi Popoviciu - câte un gol fiecare.
CSM Digi Oradea - Steaua Bucureşti 11-8 (3-3, 1-1, 4-1, 3-3)
Marcatori CSM Digi: Kadar - 4 goluri, Dunca, Popoviciu, Creţu, Cupic, Freundlich, Szabo, Korolija - câte un gol fiecare.