Poloiştii de la CSM Digi Oradea vor primi vineri şi sâmbătă, replica echipei Steaua Bucureşti în cea mai dificilă dublă din noul sezon intern, în derby-ul campionatului Superligii Naţionale. De fapt, se vor întâlni cele mai bune echipe ale polo-ului românesc, protagonistele finalei din precedenta ediţie a campionatului naţional.

Meciurile, înscrise în runda a VII-a, ultima a turului Superligii Naţionale, ediţia 2015-2016, vor fi găzduite de Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu şi vor fi televizate. Vineri, primul joc va debuta de la ora 18:30, iar sâmbătă, cel de-al doilea, de la or a13:00.

De precizat faptul că ambele formaţii vin după 12 victorii, obţinute în tot atâtea partide disputate. Fiecare a învins de câte două ori celelalte şase protagoniste ale campionatului şi îşi împart, la egalitate de puncte primele două poziţii ale ierarhiei la zi.

"Ne aşteaptă o dublă dificilă cu Steaua", a declarat jucătorul Gheorghe Dunca, având în vedere şi faptul că formaţia pregătită de antrenorul Kalman Kadar va susţine vineri şi primul meci după eşecul suferit în prima manşă a sferturilor de finală din EuroCup, în Croaţia, scor 9-14 cu Mornar.

În schimb, însă, Steaua nu a jucat niciun meci oficial în ultimele două săptămâni.

"Practic, vor fi cele mai importante meciuri pentru noi pe plan intern. Venim după un eşec aspru în Liga Campionilor, de la Mornar Split, dar totodată am avut timp o săptămână la dispoziţie ca să ne pregătim pentru aceste două meciuri. Eu îi simt pe băieţi că suntem pregătiţi şi facem tot posibilul să câştigăm aceste două meciuri", a declarat la rândul său antrenorul Kadar Kalman.