Echipa de baschet orădeană a rămas fără căpitan. Americanul William Franklin a ales să-şi continue cariera în Polonia, la echipa Energa Czarni Slupsk. Anunţul a fost făcut luni de clubul orădean.

"Fostului căpitan al roş-albaştrilor i s-a propus o prelungire a contractului cu CSM Oradea, însă acesta a ales să-şi continue cariera în campionatul din Polonia, acolo unde va avea oportunitatea de a juca în compania unei echipe angrenate în Euroliga masculină şi a uneia înscrise în turneul preliminar al celei mai puternice competiţii de pe bătrânul cotinent", se arată în anunţul postat pe site-ul clubului.

Despre William Franklin s-a speculat în ultimele săptămânii că ar urma să semneze un contract cu echipa U Mobitelco Cluj, zvonuri ce s-au dovedit însă neadevărate. Preşedintele clubului, Florin Birta, a declarat pentru BIHOREANUL că sportivul a plecat strict pentru a juca într-un campionat mai puternic. "De aceea nu a plecat la un club din ţară. Vom căuta un alt fundaş. Sigur, este o pierdere pentru club, la fel ca plecarea lui Titus Nicoară, dar eu sunt optimist", a declarat Birta.

Membru al echipei orădene din 2011 şi căpitan în sezonul 2013-2014, Franklin a jucat 94 de partide oficiale în echipamentul CSM Oradea.

Preşedintele Florin Birta a precizat că reprezentanţii clubului încă poartă negocieri cu jucătorii echipei şi speră să-i păstreze pe cât mai mulţi. Până acum, şi-au reînnoit contractele doar Dani Popescu şi Rareş Paşca.

Originar din Bistriţa, Paşca a venit la CSM Oradea în sezonul 2009-2010 şi de atunci a rămas la "roş-albaştrii". În ultimul sezon el a bifat 18 prezenţe în Liga Naţională, avânt o medie de 1,6 puncte înscrise pe meci.