Echipa de baschet CSM Oradea este la o victorie distanţă de semifinalele Ligii Naţionale. Baschetbaliştii antrenaţi de Cristian Achim şi-au adjudecat şi cel de-al doilea meci, disputat sâmbătă seara, pe teren propriu, în faţa formaţiei SCM U Craiova, cu scorul de 78-66.

După eşecul ruşinos de vineri seară, când au fost învinşi de CSM Oradea la o diferenţă de 38 de puncte - scor 96-58 - craiovenii antrenaţi de Marcel Ţenter s-au mobilizat şi au început partida în forţă, punându-le probleme gazdelor, ba chiar conducând pe tabela de marcaj în primele minute, ce-i drept doar cu scorul de 11-6. Primul sfert s-a încheiat, totuşi, cu orădenii în avantaj, 21-16, după reuşitele lui Denison, Nicoară, Subotic şi Markovic.

Deşi craiovenii s-au ţinut după echipa orădeană, având un Travis Bureau în mare formă (19 puncte şi şase recuperări), gazdele au reuşit să menţină tonus-ul şi au condus pe parcursul întregii partide, urmărite de aproape 2.000 de spectatori.

CSM Oradea şi-a adjudecat cea de-a doua victorie din confruntarea cu SCM U Craiova şi va juca următoarele două meciuri, în deplasare, pe 2 şi 3 mai. "Vreau să ne pregătim serios săptămâna aceasta, să muncim, pentru că numai aşa se ajunge la rezultate. Mergem la Craiova cu gândul de a obţine o victorie. Avem nevoie de ea pentru a ne asigura calificarea", a declarat Cristian Achim după meci, mulţumind totodată publicului orădean, care, în opinia tehnicianului, a transmis "forţă, energie şi încredere" echipei.

În partida de sâmbătă, principalii marcatori ai gazdelor au fost Vujadin Subotic, cu 18 puncte, Radovan Markovic, cu 15 puncte şi Daniel Dillon, cu 14 puncte.