Dinamo şi CSM Frigo Conty Oradea au dat duminică bătălia finală a celui de-al treilea turneu final din Superliga Naţională. Pentru a relansa campionatul Dinamo avea nevoie de o victorie în faţa orădenilor.

Bucureştenii au marcat primii, prin Alex Matei, însă până la prima pauză Diaconu a egalat, iar Attila Kincses a adus gruparea orădeană în avantaj. Acelaşi Kincses avea să marcheze singurul gol al sfertului doi, iar la pauză tabela indica scorul de 1-3. Nici sfertul trei nu a fost bogat în goluri, câte unul în fiecare poartă. Dinamoviştii au marcat prin A. Georgescu, iar orădenii au punctat prin George Tarnoveţchi.

2-4 a fost scorul cu care s-a intrat în ultimul sfert al partidei, iar Negrean a mărit diferenţa la 2-5, după care dinamovistul Alex Matei a marcat singurul gol din 5 metri al întâlnirii. A urmat un gol splendid al lui Kincses, cu spatele la poartă, iar la 3-6, soarta partidei părea pecetluită.

Dinamo a mai avut puterea unei replici de orgoliu. A. Georgescu şi Maclari au dus scorul la 5-6, scor la care Dinamo a ratat o şansă uriaşă de egalare, pe situaţie de om în plus. Imediat orădenii au arătat cine-i şeful în campionat, iar Kincses, omul meciului şi Andrei Creţu au închis tabela la 5-8. Astfel, titlul este practic la Oradea.


Dinamo - CSM Oradea 5-8 (1-2, 0-1, 1-1, 3-4)

Dinamo: Stoenescu - Maclari 1, Adrian Creţu, Robu, Goanţă, Szabo, Al. Matei 2, G. Georgescu, A. Georgescu 2, Demeter.

CSM: Barat - Samuilă, Diaconu 1, Tarnoveţchi 1, Popoviciu, Kincses 4, Andrei Creţu 1, Monostori, Kadar, Negrean 1.


Turneul final cu numărul 3:

Etapa I, vineri, 14 mai:
CSM Frigo Conty - Steaua 8-6
Dinamo - Rapid 10-2

Etapa a II-a, sâmbătă, 15 mai:
Steaua - Dinamo 4-8
CSM Frigo Conty- Rapid 11-6

Etapa a III-a, duminică, 16 mai:
CSM Frigo Conty - Dinamo 8-5


Clasament

1. CSM Frigo Conti 70 pct
2. Dinamo Bucureşti 62 pct
3. Steaua Bucureşti 45 pct
4. Rapid Bucureşti 29 pct

*Următorul turneu final va avea loc în perioada 21-23 mai la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Turneele programate pe 28-30 mai, Bucureşti, Bazinul Dinamo şi 4-6 iunie, Oradea, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu au toate şansele să nu se mai dispute, situaţia în clasament fiind definitivată de diferenţa mare de puncte dintre echipe.