Consilierii locali au aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi înfiinţarea unei noi ramuri în cadrul Clubului Sportiv Municipal Oradea, a cărei finanţare va fi asigurată - potrivit proiectului - din bugetul local, donaţii, sponsorizări şi venituri proprii.

Este vorba despre o secţie de fotbal care să preia Centrul de Copii şi Juniori care funcţiona în cadrul FC Bihor, club al cărui faliment a fost pronunţat pe 12 ianuarie. "Vor fi preluaţi şi o parte dintre antrenorii centrului. Acum, în cadrul diverselor grupe de vârstă sunt circa 250 de copii care fac fotbal la FC Bihor", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele CSM Oradea, Florin Birta.

Potrivit acestuia, echipele de copii vor reveni în campionate din toamnă, căci în acest moment, cum FC Bihor e în faliment, acestea nu mai pot activa în cadrul acestor competiţii.

De asemenea, Florin Birta a declarat că CSM Oradea este interesat să cumpere brandul FC Bihor, cu palmaresul aferent acestuia, în momentul în care acesta va fi scos la licitaţie de judecătorul sindic care coordonează procedura de dizolvare a clubului.

Săptămâna trecută, primarul Ilie Bolojan a anunţat într-o conferinţă de presă intenţia municipalităţii de a prelua grupele de copii ale FC Bihor. "În parteneriat cu Liceul cu program sportiv "Bihorul" vom încerca să preluăm grupele de copii şi juniori care au funcţionat pe lângă Clubul FC Bihor. Astfel, le vom pune la dispoziţie logistica necesară. Prin înfiinţarea acestei secţii de fotbal ne dorim să venim în sprijinul copiilor orădenilor şi bihorenilor care doresc să practice fotbalul de performanţă, urmând să punem la dispoziţia copiilor şi stadionul", a spus edilul Oradiei.