Baschetbaliştii orădeni nu au reuşit să câştige, sâmbătă seară, meciul disputat împotriva Energiei Rovinari în finala Cupei României. CSM Oradea a pierdut partida care a avut loc la Ploieşti cu scorul de 55-58.

Elevii lui Cristian Achim au început partida în forţă, cinci-ul Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison reuşind să se distanţeze la 15-4 după primul sfert. În cel de-al doilea, deşi la un moment dat baschetbaliştii de la CSM conduceau cu 20-4, adversarii de la Rovinari au găsit metode de a reveni, astfel încât la pauza mare se apropiaseră la şapte puncte, scor 27-20.

În sfertul al treilea, orădenii au început să facă greşeli ofensive, iar gorjenii s-au mobilizat arătând un joc bun, astfel încât la finalul celor 10 minute scorul era unul strâns, 44-43 pentru CSM Oradea.

În ultimul sfert, Energia Rovinari a demonstrat că are mai multă energie, dar şi talent la aruncările de la trei puncte, în timp ce orădenilor nu le-au prea ieşit atacurile. Faptul că CSM Oradea era în penalizare, aşadar orice fault comis de sportivii lui Achim a însemnat două aruncări libere pentru adversari, nu i-a ajutat deloc.

După un final de meci extrem de disputat cu time-out-uri repetate, Energia Rovinari a reuşit să-i învingă pe orădeni cu scorul final de 58-55, furnizând astfel surpriza turneului final al Cupei României. Asta după ce, vineri, în semifinale, gorjenii i-au eliminat pe campionii de la Asesoft Ploieşti chiar pe terenul acestora.

Chiar dacă nu au câştigat Cupa României, baschetbaliştii orădeni au obţinut cea mai bună performanţă din istoria CSM Oradea prin accederea în finala acestei competiţii.