După Titus Nicoară, lotul de jucători ai clubului de baschet CSM Oradea se îmbunătăţeşte cu încă un jucător, pivotul canadian Sean Denison, care poate fi folosit pe poziţiile 4-5. El va juca astfel în locul sârbului Sasha Topchov, care nu a prelungit înţelegerea cu CSM.

Sean Denison măsoară 2,11 metri şi vine din campionatul Rusiei, unde a evoluat pentru echipa Ataman Rostov, în Superliga Rusiei, bifând 18 prezenţe în sezonul 2012-2013. Înainte cu un an, pivotul a jucat finala Cupei Rusiei cu o altă echipă, Spartak Primorie Vladivostok.

Potrivit site-ului oficial al CSM Oradea, Denison este un jucător deosebit de mobil şi capabil să puncteze atât de lângă coş cât şi de la trei puncte. În ultimul sezon, pivotul a avut procentaj de 56% la aruncările de două puncte, 40% la cele de trei puncte, respectiv 59% la cele de la linia de pedeapsă.

"Cum din toamnă vom evolua în Cupele Europene, trebuie să ne întărim echipa. Sean Denison este un jucător mai bun pe postul de pivot decât cei pe care i-am avut până acum", a declarat Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.

Canadianul Sean Denison este născut pe 26 august 1985 în Trail, British Columbia. Din 2007, Sean Denison este component al echipei naţionale a Canadei. Până acum el a mai evoluat la Tofas Bursa (Turcia), Eisbaren Bremenhaven (Germania), Spartak Primorie Vladivostok (Rusia) şi Ataman Rostov (Rusia).

Canadianul este cea de-a doua achiziţie a CSM Oradea în această vară după ce clubul l-a convins pe orădeanul Titus Nicoară să se întoarcă acasă.

În premieră în istoria clubului, baschetbaliştii de la CSM Oradea au terminat sezonul 2012-2013 pe locul trei, având astfel acces, tot în premieră, în cupa FIBA EuroChallenge. Debutul Ligii Naţionale este programat pe 28 septembrie, lotul jucătorilor urmând să se reunească în luna august pentru cantonament.