În conferinţa de presă ce a prefaţat meciurile 3 şi 4 ale finalei Ligii Naţionale de baschet împotriva echipei Asesoft, care vor avea loc în weekend la Oradea, conducerea CSM şi-a arătat din nou nemulţumirea faţă de arbitrajul din primele meciuri de la Ploieşti, precizând că aşteaptă miercuri un răspuns din partea Federaţiei Române de Baschet în privinţa memoriului depus în acest sens.

Cerem arbitraj corect!

"Am fost dezamăgiţi, în special după vizionarea atentă a celor două partide, de maniera în care am fost arbitraţi atât în primul cât şi în cel de-al doilea meci de la Ploieşti. Nu cred că a fost una normală pentru o finală. Nu este corect faţă de sponsori, de jucători şi nici faţă de fanii noştri", a declarat preşedintele CSM, Florin Birta.

Preşedintele CSM a mai afirmat că deciziile fluierate eronat - în opinia clubului - pot influenţa soarta unei finale, adăugând că CSM a ataşat memoriului depus la FRB şi clipurile video cu fazele incriminate. "Eu sper că meciurile de acasă vor arăta cu totul altfel. Sperăm să câştigăm cele două meciuri şi să tranşăm finala campionatului aici, la Oradea. Nu dorim să punem presiune în alt fel decât pentru a beneficia de un arbitraj corect", a spus Florin Birta.

Totodată, preşedintele CSM a refuzat să comenteze remarcile făcute de Alexandru Iacobescu, managerul Asesoft Ploieşti, care susţinea că memoriul depus de clubul orădean este un "atac murdar" şi că "cine sapă groapa altuia cade în ea". "Noi am făcut un demers, iar fiecare poate să-l comenteze cum vrea", s-a mărginit Birta să spună.

"Am făcut şi noi greşeli"

La rândul său, managerul echipei de baschet, Şerban Sere, şi-a felicitat jucătorii pentru meciurile de la Ploieşti. "După tot ce s-a întâmplat acolo cred că vor fi şi mai înverşunaţi şi mai pregătiţi mental pentru a aborda meciurile 3 şi 4. Acestea vor trebui să ne găsească concentraţi din toate punctele de vedere", a spus acesta.

Sere a adăugat că Oradea poate să câştige finala acasă, "în condiţii normale". "Nu va fi uşor să câştigăm două jocuri la Oradea. Echipa Asesoft este una valoroasă, dar noi suntem conştienţi că, în condiţii normale, vom putea câştiga două meciuri acasă, strict pe valoarea jucătorilor. Sunt convins că noi dezvoltăm un joc de echipă superior Ploieştului, suntem mai bine pregătiţi", a afirmat managerul.

Chiar şi aşa, Sere a admis că în meciul al doilea din finală şi orădenii au greşit. "Trebuie să recunoaştem că în al doilea meci am făcut şi noi greşelile noastre, mai ales în apărare. Ne-am asumat aceste lucruri şi am încercat să le corectăm", a spus Sere.

Mai puternici...

La conferinţa de presă de miercuri au fost prezenţi, în prima parte, şi doi componenţi ai echipei, estonianul Reinar Hallik şi Daniel Popescu. Cei doi s-au arătat optimişti înaintea meciurilor de acasă, spunând că sunt capabili să le câştige pe amândouă. "Despre meciul al doilea prefer să nu prea vorbesc. Aşteptăm să ne facem treaba acasă, avem fani buni şi e foarte greu să joci împotriva noastră aici", a spus Hallik. Întrebat dacă formaţia a fost afectată mental de maniera de arbitraj de la Ploieşti, Reinar Hallik a replicat: "Cred că ne-a făcut mai puternici!".

Daniel Popescu a declarat că Oradea îşi merită locul în finală şi că, prin obţinerea unei victorii în deplasare, CSM a întors balanţa în favoarea ei. "Cred că şi prin meciurile de la Ploieşti am demonstrat că merităm să fim în finală, nu suntem doar sparring-partners (partneri de antrenament, n.r.) pentru cei de la Asesoft", a precizat acesta.

Biletele pentru meciurile de sâmbătă şi duminică au fost puse în vânzare încă de luni, iar până miercuri la prânz fuseseră achiziţionate circa 600, inclusiv de fani din Cluj, Timişoara şi Zalău. "Am pus în vânzare 1.700 de bilete pe meci, pentru că avem şi 250 de abonamente. De asemenea, vor mai fi puse în spatele coşurilor alte 350 de scaune. Acces gratuit vor avea doar copiii până în 14 ani", a precizat Florin Birta.

În cazul în care până vineri vor fi epuizate toate biletele, CSM Oradea va transmite partidele şi pe un ecran montat în faţa Arenei Antonio Alexe.

Citeşte pe această temă şi articolul: CSM vs. arbitri: Conducerea CSM Oradea a contestat la Federaţia Română de Baschet arbitrajul de la Ploieşti