Arena "Antonio Alexe" n-a fost nici de data aceasta cu noroc pentru handbaliştii de la CSM Oradea, care nu au reuşit joi să învingă pe CSM Satu Mare.

Orădenii au avut un debut bun, în minutul 9 cu 5-3 şi chiar 7-3 în minutul 11. În timp ce gazdele încercau să-şi majoreze avantajul pe tabela de marcaj, arbitrii Bogdan Ştark şi Romeo Ştefan făceau tot posibilul pentru a readuce echipa sătmăreană în joc: eliminări de partea orădenilor şi aruncări de la 7 metri pentru oaspeţi. Cu toate acestea, la pauză gazdele s-au aflat în avantaj, scor 17-4.

Partea secundă n-a mai semănat deloc cu prima. Parcă speriaţi de victoria pe care ar fi putut-o obţine, prima în acest sezon, handbaliştii orădeni au început să greşească tot mai mult, în timp ce Mateaş, Liberţ şi Munea, jucători care au evoluat ani buni la Oradea, au punctat în poarta lui Leu.

În minutul 57, egalitatea a fost restabilită pe tabela de marcaj, după care fiecare minge s-a dovedit decisivă.

Mai experimentaţi, sătmărenii, ajutaţi şi de brigada de arbitri, au ştiut să evite o înfrângere care se preconiza. Deşi au condus cu 26-25 şi au avut, la scorul de 26-26, ultimul atac, orădenii nu au avut puterea să dea lovitura de graţie, meciul încheindu-se cu un rezultat care dezavantajează echipa gazdă, fiindcă a fost la conducerea jocului timp de 57 de minute.

Cu doar un punct acumulat în opt etape, CSM Oradea deţine ultimul loc în clasament şi are şanse reduse de a-l părăsi în acest tur de campionat, în timp ce CSM Satu Mare, cu 7 puncte acumulate, a urcat pe locul opt.


CSM Oradea - CSM Satu Mare 26-26 (17-14)

CSM Oradea: Leu, Gale, Ionescu (portari) - Cântec 6, Tudor 1, Nemenco, Lela 4, Taşcă, Amihăiesei 5, R. Farcaş 6, Sava, Maxim, Nedelcu, Ferenţ 4, A. Farcaş, Rouaua. Antrenor: Sebastian Tudor

CSM Satu Mare: Teremi, Mates, Surducan, Timofte, Viszbovsky 1, Savlovschi 5, Mateaş 4, Munea 2, Varady 2, Savic 5, Liberţ 7, Bejindriu, Panazan, Olah. Antrenor: Ioan Palko.