Echipa orădeană de baschet masculin CSM şi-a întărit lotul cu alţi doi jucători străini. Milos Markovic, de la CSU Sibiu, şi William Franklin, care anul trecut a evoluat în Tunisia, sunt acum jucătorii echipei orădene. Cei doi se alătură lui Silviu Lupusavei şi Milos Pesic, jucători care au fost cooptaţi luna trecută în lotul echipei pregătite de antrenorul Cristian Achim. De altfel tehnicianul Achim şi secundul Călin Pop au fost reconfirmaţi pe banca tehnică.

Cu cinci straineri

Cei trei jucători străini achiziţionaţi în această vară îi vor înlocui astfel în formaţia bihoreană pe americani Tyrone Mitchell şi Michael Schachtner, precum şi pe sârbul Andelko Mandic, baschetbalişti de care clubul orădean s-a despărţit luna trecută.

În total, echipa orădeană de baschet masculin va avea 5 jucători străini pentru noua ediţie de campionat, în afară de Markovic, Franklin şi Pesic, din lot mai fac parte Sasha Topcov şi Nemanja Maric, baschetbalişti care s-au aflat în negocieri cu conducerea echipei orădene şi care, până la urmă, şi-au prelungit contractele, pentru încă un an. De altfel, după cum a declarat managerul Şerban Sere, toţi stranierii au semnat pentru un sezon.

Debut pe 1 octombrie

În ceea ce-l priveşte pe ultimul sosit, americanul de culoare William Franklin, acesta evoluează pe postul de coordonator de joc şi a câştigat în ediţia trecută de campionat atât titlul naţional cât şi cupa în Tunisia.

În acelaşi timp, clubul orădean a ajuns la un acord şi cu jucătorii români, care şi-au prelungit contractul cu încă două sezoane. Este vorba despre Andrei Pascu, Horia Hora, Lazar Laszlo şi Rolland Torok. Din păcate jucătorul Rolli Torok este grav accidentat, are ruptură de ligamente şi va sta departe de terenul de joc între 4 şi 6 luni, urmând a rata întreg turul de campionat.

Noua ediţie a campionatului Diviziei A la baschet masculin va debuta pe data de 1 octombrie, duminică, 10 iulie, urmând a se stabili la sediul Federaţiei Române de Baschet programul noului sezon.

Pe datele de 17 şi 24 septembrie se vor desfăşura meciurile din cadrul primului tur al Cupei României, în manşă tur-retur.

Cu buget mai mare

Pregătirile echipei orădene vor demara la începutul lunii august, între datele de 1 şi 3, nefiind stabilită încă cu exactitate ziua reunirii lotului.

"Vreau să le mulţumesc foarte mult jucătorilor Tyrone Mitchell, Michael Schachtner şi fostului căpitan Andelko Mandic pentru contribuţia adusă la evoluţia echipei în sezonul trecut şi să le urez succes în activitatea lor viitoare. Cred că noul lot de jucători este la fel de puternic, dacă nu cumva şi mai puternic decât cel de anul trecut. Cred că acesta ne poate ajuta să obţinem obiectivul de performanţă propus, calificarea în faza play-off. Eu am încredere în această echipă şi invit suporterii să vină la meciurile noaste într-un număr cât mai mare", a declarat managerul Şerban Sere.

Deşi s-a ferit să dea cifre, Sere a spus totuşi că bugetul echipei în noul sezon va fi cu puţin mai mare decât în ediţia trecută de campionat, susţinând că înţelegerile cu jucătorii au fost semnate pe sume care le-a convenit ambelor părţi.

Şerban Sere se va afla duminică la sediul FRB pentru tragerea la sorţi a programului noii ediţii de campionat.