Echipa de baschet masculin CSM Oradea, neînvinsă în actuala ediţie de campionat, se deplasează miercuri la Cluj-Napoca pentru a o întâlni pe vicecampioana naţională, U. Mobitelco. Confruntarea dintre cele două echipe e de tradiţie în care gazdele deţin supremaţia cu 8 victorii şi doar 2 înfrângeri.

Pe de altă parte, CSM Oradea a avut un debut de campionat foarte bun, cu 3 victorii din tot atâtea partide disputate, două meciuri fiind amânate: cu Poli Iaşi, în deplasare, şi Atlassib Sibiu, pe teren propriu.

Pe lângă valoarea indiscutabil superioară a lotului de care dispune U. Mobitelco, orădenii încă se confruntă cu probleme de sănătate. "Toţi jucătorii au încă probleme şi din păcate riscul accidentărilor este unul foarte mare, pentru că pe fondul lipsei de minerale şi vitamine pot să apară accidentări. Nu mergem să ne predăm, niciodată, indiferent cum ne simţim. Nu ştiu câte şanse avem, nici nu mă interesează. Noi mergem să jucăm atât cât putem", a declarat antrenorul echipei orădene, Cristi Achim.

În acelaşi timp, în tabăra clujeană domneşte speranţa că finalul partidei va aduce o nouă victorie. Antrenorul echipei U. Mobitelco, Marcel Ţenter, a analizat jocul practicat de echipa orădeană şi şi-a luat măsuri de siguranţă. "Oradea vine cu un moral bun, dar nici noi nu avem un moral scăzut. Jucăm acasă, n-avem niciun motiv să nu fim încrezători în forţele noastre. Va fi un meci greu, sunt sigur. Însă sunt sigur că avem puterea să câştigăm. Trebuie să oprim doi-trei oameni cheie din angrenajul lor ofensiv", a spus Ţenter. 


4. U Mobitelco 5 4 1 0 380 - 317 9
13. CSM Oradea 3 3 0 0 256 - 235 6


Programul etapei a VI-a

U. Mobitelcu Cluj-Napoca - CSM Oradea
Poli Iaşi - CSU Cuadripol Municipal Braşov
BC Argeşul Piteşti - BC Mureşul Târgu Mureş
CSM Bucureşti - BC Timişoara

Steaua Turabo - CS Gaz Metan Mediaş
Atlassib Sibiu - CS Energia Rovinari
BC Miercurea Ciuc - SCM U Craiova
CSU Asesoft Plieşti - CS Otopeni.