Conştienţi că meciul trebuie tranşat încă din start pentru a nu fi obligaţi să joace sub presiunea rezultatului în partea a doua, baschetbaliştii orădeni şi-au intrat sâmbătă, la Braşov, repede în mână şi au condus cu 20-2, după care, la pauză scorul a arătat un 26-8, suficient pentru a trata cu mai puţine emoţii următoarele trei sferturi. Maniera de joc agresivă a oaspeţilor a continuat şi la reluare, în ciuda unei evoluţii mai bună a gazdelor, care s-au apropiat la 12 puncte diferenţă în minutul 20.

Cea mai mică diferenţă de scor a fost înregistrată în minutul 22, scor 54-38, după care orădenii au forţat pentru a evita eventualele surprize, iarăşi la finalul sferului trei aveau practic victoria în mînă, scor 75-38. Tot bihorenii au dominat şi finalul partidei, tabele de marcaj consemnând scorul de 90-59, în ciuda faptului că antrenorul Cristi Achim a rulat întreg lotul de jucători înscrişi pe foaia de arbitraj.

Din echipa orădeană s-au remarcat: Mike Schachtner - 23 puncte, Maric - 22, Mandic - 8, Torok - 8, Mitchell - 4, Lazar - 5, Paşca - 4, Hora - 3, Tpchov - 3, Szijarto - 3, în timp ce din echipa gazdă au marcat: Babunja - 19 puncte, Tatu - 18 şi Paliciuc - 9.

CSM Oradea a obţinut, astfel, a doua victorie consecutivă şi totalizeată opt succese cu patru eşecuri în actuala ediţie de campionat. Pentru bihoreni urmează deplasarea de la Iaşi, unde vor susţine restanţa din etapa a 2-a, cu nou promovata Politehnica din localitate. Meciul se va disputa luni.