Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RCS, se implică şi în sprijinirea tenisului din Oradea, urmând să finanţeze parţial secţia de tenis nou înfiinţată în cadrul Clubului Sportiv Municipal Oradea, a confirmat, marţi, în exclusivitate pentru BIHOREANUL, Florin Birta, preşedintele clubului. 

Consilierii locali orădeni au aprobat, marţi, în şedinţă ordinară transferul bazei sportive Ioşia, situată pe Aleea Cazaban nr. 3, din subordinea Administraţiei Imobiliare Oradea în cea a Clubului Sportiv Municipal Oradea începând cu data de 1 mai.

Potrivit hotărârii, CSM Oradea va organiza întreaga activitate desfăşurată pe cele 14 terenuri de tenis ale bazei sportive, dintre care patru acoperite în sezonul rece cu balon presostatic, urmând să încaseze şi veniturile realizate din închirierea acestora.

De asemenea, CSM Oradea va respecta şi acordul de parteneriat încheiat între AIO şi magnatul Zoltan Teszari. Conform acestuia, miliardarul orădean a amenajat două terenuri noi de tenis la baza Ioşia, respectiv a acoperit alte două cu balon presostatic, investiţia ridicându-se la circa 100.000 euro. În schimb, investitorului i s-a pus gratuit la dispoziţie unul dintre terenuri pe o perioadă de 10 ani, acesta putând inclusiv să-l subînchirieze.

În hotărârea adoptată marţi se mai arată că CSM Oradea va plăti lunar 1.000 de lei plus TVA pentru serviciile de utilităţi, consumabile şi pază asigurate de AIO.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, aleşii orădenilor au aprobat, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea la nivelul CSM Oradea a unei secţii de tenis, pe lângă cele deja existente de handbal, baschet, polo, judo, scrimă, atletism şi nataţie. "CSM Oradea promovează cu prioritate ramurile sportive cu tradiţie şi valoare deosebită, cu mare priză la populaţia municipiului, precum şi cele care sunt cuprinse în programul jocurilor olimpice", se arată în nota de fundamentare înaintată de club consilierilor locali.

Aşadar, în perioada următoare, la nivelul CSM Oradea va exista şi o secţie de tenis, care va pregăti viitori tenismeni de performanţă. Finanţarea necesară va fi asigurată, potrivit documentului, din subvenţiile acordate către CSM Oradea din bugetul local, din veniturile proprii încasate prin închirierea terenurilor, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Concret, în perioada următoare CSM Oradea urmează să încheie, în perioada următoare, un parteneriat în vederea sponsorizării noii secţii cu firma RCS&RDS. "Secţia va fi finanţată printr-un parteneriat cu compania RCS&RDS. Ulterior, vom încerca să atragem şi alţi sponsori. Parteneriatul de colaborare în acest sens urmează să fie prezentat în perioada următoare", a declarat, în exclusivitate pentru BIHOREANUL, Florin Birta, preşedintele clubului.  

Regulamentul de organizare şi funcţionare a noii secţii a CSM va fi supus aprobării consilierilor locali în perioada următoare.