Pentru antrenorul Cristi Achim, fiecare partidă pe care echipa sa o dispută este tratată ca o adevărată finală. Aşa a fost meciul cu CSM Oradea, cel cu Steaua, cu Asesoft, iar sâmbătă cu Energia Rovinari. Chiar dacă baschetbaliştii orădeni nu au mai reuşit o evoluţie de excepţie, aşa cum ne-am obişnuit până acum, prestaţia lor a fost încheiată cu o victorie fără dubii.

"Sunt conştient că va veni momentul în care evoluţia jucătorilor va intra pe o curbă descendentă, dar sper ca ea să vină cât mai târziu posibil", a declarat antrenorul echipei CSM Oradea, Cristi Achim.

Ceea ce nimeni nu poate contesta este dăruirea de care dau dovadă orădenii în fiecare meci, iar rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj şi în partida de sâmbătă.

De data aceasta artizanii succesului nu au fost Mandici, Marici şi Michell, aşa cum s-a întâmplat în patidele precedente. A venit rândul lui Ştefan, autor a 20 de puncte, să-şi dovedească valoarea, iar Topchov, 18 puncte, să revină la forma pe care a dovedit-o la începutul campionatului.

Cu excepţia sfertului trei, meciul a fost la îndemâna gazdelor, care au menţinut o diferenţă de scor confortabilă. Cu un final în nota ultimelor evoluţii, CSM Oradea şi-a trecut în cont încă două puncte, cu speranţa ca miercuri, de la ora 17.30, va repeta victoria şi în confruntarea cu echipa din Miercurea Ciuc.


CSM Oradea - Energia Rovinari 85-68 ( 26-23, 19-11, 18-22, 22-12)

CSM Oradea: Vasile Ştefan 20, Marici 10, Paşca 8, Topchov 18, Mandici 8, Torok, Lazar 11, Mitchell 6, Schachtner 4. Antrenor: Cristian Achim.

Energia Rovinari: Troupe 9, Lapuşavei, Gliga, darby 25, Căpuşan 9, Oluici 4, Mocanu 7, Bigus 6, Stroescu, Nikolici 8. Antrenor: Slobodan Nikolici.